Snap
  • Mama
  • december
  • Momlife
  • uitdaging
  • challenge

Onze uitdaging

Elk jaar stellen wij onszelf in december een uitdaging. Kijken of we het kunnen, leven zonder de dingen die vanzelfsprekend zijn of juist minderen in wat we te vaak doen. Bewust worden van ons doen en laten. Het is een spel die een maand lang duurt. Kunnen we het of zullen we falen?

Zo hebben we in de afgelopen jaren een maand geen internet gebruikt (wel voor werk maar niet privé en we hadden nog geen kinderen), hebben we geen vlees gegeten(wij zijn Bourgondiërs pur sang!), niet gevloekt en hebben we een maand lang geen verkeersovertredingen gemaakt. Best lastig allemaal want stop jij bijvoorbeeld bij elk stop bord? Of hoe vaak zitten we wel niet op onze telefoon te internetten tegenwoordig? En dan kom je er bijvoorbeeld achter dat bordspellen nog steeds heel leuk zijn en we hebben meer puzzels gemaakt dan ik ooit had gedaan. Tot de dag van vandaag spelen wij ‘s avonds graag een spelletje, op tafel, niet op onze telefoon! Dus het zijn ook wel momenten dat je met je neus op de feiten word gedrukt, we zitten met die neus teveel in onze telefoon, eigenlijk zijn we niet de goede bestuurders die we dachten te zijn en eten we echt te vaak en te veel vlees. In de afgelopen jaren hebben we ook een enkele keer gefaald. Maar dat maakt je wel bewust van je eigen gedrag en om daar wellicht in te veranderen.

Deze december hebben we weer een nieuwe uitdaging! Vanaf 1 december tot 31 december 23:59uur gaan wij niet snoepen, snacken en snaaien! Nogmaals, wij zijn echte Bourgondiërs, wij houden van eten. Dus ook van zoetigheid en lekkers bij de borrel. Dus juist weer een perfecte uitdaging voor ons. Dit keer geen snoep, koek, drop, chips of ijs. En met sinterklaas, kerst en oud en nieuw geen speculaas, chocoladeletters, pepernoten, kerstkransjes en oliebollen want ja tijdens de feestdagen gaat het gewoon door. Oh en had ik al gezegd geen chocolade in het algemeen?!

Challenge accepted! Gelukkig is het maar een maand.....

4 jaar geleden

Whhhaaa dat zou me echt nooit lukken 😅 knap hoor ech succes 😁

4 jaar geleden

Ik ook 😅 zal je op de hoogte houden!

4 jaar geleden

Wauw. Wat knap! Ben heeeel benieuwd hoe het gaat!