Snap
  • Mama
  • onderzoek
  • beauty
  • schoonheid

Onderzoek: baby’s geven voorkeur aan ‘knappe’ moeders

In deze blog leggen wij je uit waarom!

Je zou denken dat een baby een sterke voorkeur heeft voor zijn eigen moeder. Maar niets is minder waar, uit onderzoek is wat ander gebleken … Baby’s blijken namelijk vanaf het moment dat ze een paar weken oud zijn, een sterke voorkeur te hebben voor ‘goed uitziende’ moeders. Huh? Wat houdt dit in? Wij leggen het je uit.

Onderzoek

In Amerika is er onderzoek gedaan naar de voorkeur van baby’s als het gaat om het uiterlijk en de stem van een persoon. In dit onderzoek kregen baby’s verschillende foto’s te zien van zowel knappe als wat minder knappe mensen. Hieruit bleek overduidelijk dat baby’s écht een voorkeur hebben voor mooie mensen, waarvan voornamelijk vrouwen. De foto’s van deze groep werd door de baby’s het meest bekeken.

Theorie

Volgens onderzoekers geven baby’s voorkeur aan 'goed uitziende' moeders omdat ze een harmonieuzer gezicht hebben. Baby’s kunnen zich met een harmonieus / symmetrisch gezicht gemakkelijker identificeren. 

Wist je namelijk dat baby’s erg geïnteresseerd zijn in het maken van goed contact? 

Ze hebben op die leeftijd dus nog niet echt een interesse in schoonheid, maar dus wel in het gevoel dat een mooi gezicht met zich meebrengt. Wanneer een onderdeel in je gezicht extra opvalt zoals een grote neus, grote oren óf een apartere stem kan het dus tijdelijk in je nadeel zijn. Je baby zal iets langer nodig hebben om hier aan te wennen. Toch zeggen onderzoekers dat niemand zich druk hoeft te maken: baby’s leren namelijk binnen enkele dagen van hun moeder te houden. 

Wist jij al van dit onderzoek? Laat het ons weten in de reacties.

Lees ook: 8x tips om te besparen op je boodschappen