Snap
  • sporten
  • mamasdiesporten
  • sportennabevalling
  • fitmom

"Mijn lichaam is mijn lichaam niet meer"

Sporten na de bevalling: alles is zacht en flubby...

De mensen die mij al wat langer volgen weten dat ik graag en vaak sport. Voor mijn zwangerschap trainde ik zes keer per week. Van Crossfit tot kickboksen en van hardlopen tot voetbal, zolang ik maar lekker in beweging was. Sporten was mijn verslaving. Onrustig als ik een dag niet had gesport, het was voor mij echt een uitlaatklep. Ik kon de dagelijkse dingen loslaten en mn hoofd leegmaken, heerlijk. 

Maar toen werd ik zwanger van een tweeling. De dingen die ik zo graag deed, mocht ik niet meer doen. Niet meer hardlopen, niet meer voetballen, niet meer in de gewichten hangen. Ach het is voor een goed doel en eerlijk ik was ook gewoon te moe om te trainen. Ik miste het sporten minder dan ik van te voren had verwacht. 

Maar na mijn bevalling kon ik niet wachten om weer te mogen trainen. M’n lichaam is mijn lichaam niet meer. Alles waar ik zo hard getraind voor had, is weg. Alles is zacht en flubby. Daar moet weer verandering in komen.

Tuurlijk kan ik niet verder gaan waar ik gebleven was. Rustig opbouwen, yes I know, maar wat is dat toch verdomd lastig. Trainingen die voornamelijk bestaan uit stretches, mobiliteit- en  lichaamsgewicht oefeningen. Daar haal ik toch geen voldoening uit. Ik wil zo graag weer 100 kg squatten of 10 km rennen, maar m’n lichaam is al kapot na 20 minuten interval of 20 squats zonder gewicht. 

De komende tijd ga ik rustig alles opbouwen, die 10 km ga ik ooit wel weer lopen en ik kijk nu al uit naar dat moment dat ik met 100 kg op de stang sta. Ik kom sowieso sterker en fitter terug! Wil jij zien hoe ik weer in shape kom? Volg mij dan vooral op Instagram!

Hoe ervoeren jullie het sporten na de zwangerschap? 


Trending op Mamaplaats: Dit is niet wat je wilt voor je kind..

1 jaar geleden

Ik zelf ben rond 40 jaar geleden van mijn eerste kindje bevallen een zoontje . Je lijf moet echt herstellen van zo,n oerkracht ,zo noem ik het maar dat kost tijd. Neem de tijd er voor en geniet vooral van je kinderen die je krijgt

1 jaar geleden

Toen de kleine rondom de 14 maanden oud was begon mijn lichaam weer wat meer als het mijne te voelen. Niets speciaals voor gedaan, wel het sporten zoals voorheen stapsgewijs opgepakt. Na 1,5 tot 2 jaar voelde ik mij echt weer als voorheen. Nu 2,5 jaar verder en fitter dan voor mijn zwangerschappen. Helaas heeft het lichaam veel tijd en geduld nodig, maar je komt er wel. 🍀

1 jaar geleden

Vertel eens, hoe is het met je kindjes?

1 jaar geleden

Gaat heel goed met de meisjes 😊 Ze groeien en ontwikkelen zich enorm

1 jaar geleden

Het komt goed, ik was ook super sportief, trainde 5-6x per week en ben ook bevallen van een tweeling. Had precies hetzelfde, maar uiteindelijk ben ik nu qua fitheid redelijk terug op niveau. Geef je lichaam de tijd en probeer het gewoon geleidelijk aan op te pakken.