Snap

Dit is niet wat je wilt voor je kind

Daar lig je dan, tegen papa aan en  allemaal draadjes op je lichaam

De mevrouw achter de balie twijfelde geen moment toen we ons aanmelden. Ze hoorde jou ademhaling en ging meteen bellen voor een kamer. Later vertelde ze dat haar dochter astma heeft en ze jou ademhaling helaas vaker heeft gehoord en onze situatie ook heeft meegemaakt. Je word onderzocht door 4 verschillende mensen, en tegelijkertijd willen ze je ademhaling en zuurstof i de gaten houden. De een komt met een zuurstofbrilletje en snel daarna krijg je ook een kapje met medicatie. Je was zo moe dat je alles liet gebeuren , na 10 minuten mocht het kapje van medicatie af. Je was weer bij, niet helemaal jezelf maar je klapte vrolijk mee tijdens babyshark. 

We zijn nog geen moment alleen geweest , de een gaat de kamer uit en de ander komt de kamer weer binnen. De verpleegkundige geeft aan dat ze aan het kijken zijn of Jea een virus , bacterie of longontsteking heeft. Het RS - virus kwam ook ter sprake. Ik google en lees Bijna alle kinderen krijgen in het eerste levensjaar een infectie met dit virus. Het virus komt met name in de winter voor. Ben ik opgelucht dat ik dit lees? Ergens wel, het is een virus voor kinderen en als ik verder lees Sterfte door RS-virus bij kinderen komt in Nederland nauwelijks voor probeer ik mezelf gerust te stellen. Maar toch zijn er zenuwen, laten we hopen dat het niks erg is. 

Ziekenhuisopname

Als Jea even in slaapt valt vraagt 1 van de verpleegkundige of we spullen mee hebben. Shit! Nee, die hebben we niet meegenomen. We zijn natuurlijk zo snel mogelijk naar het ziekenhuis gereden. Jea moet blijven en helaas mocht maar 1 van ons bij hem blijven. Na de kinderarts zouden we opgehaald worden om naar de afdeling te gaan. De kinderarts bekeek Jea, hij dacht trouwens dat Jea een meisje was hahah. Na 5 minuten vertrok hij weer. Ik besluit om de nachten door te brengen in het ziekenhuis. We werden na het bezoek van de kinderarts opgehaald en gebracht naar onze kamer.

Een hoge bed waar Jea in gaat slapen, monitors zodat ze hem in de gaten kunnen houden en extra zuurstof. Ik moet even slikken, dit is niet wat je wilt voor je kind. Door alles wat er over ons heen kwam heb ik niet op de tijd gelet. Het is 18:30 als we weer met z’n 3e zijn. Het besef is er nog niet, vanavond slapen Jea en ik hier en morgen worden we hier ook wakker. Lars vertrekt richting Middelburg en haalt spullen en eten. Lars en ik bespreken tijdens het eten wat er is gebeurd, het besef is er nog steeds niet. Op sommige momenten het niet goed, je hebt veel moeite met ademen en dat laat de monitor goed horen. Lars vertrekt rond 22:00 richting huis. Jea heeft voordat hij in slaap viel nog een paar slokjes gedronken.

De nacht gaat slecht , in totaal slaap je 6 uur en staat er om de 2 uur iemand naast je bed. Ik vind het zo zielig voor je. Je eerste fles drink je slecht, je neemt 3 slokken en je bent klaar. Je krijgt weer medicatie en de oude Jea verschijnt weer. Om 08:30 eet je gelukkig je boterham met veel plezier op. Je krijgt energie van het eten en wilt gaan lopen. Helaas, je zit nog vast aan alle apparaten. Verder dan 4 stappen kom je niet want anders gaat alles hier piepen. De kinderarts komt vandaag vertellen wat Jea heeft. Gisteravond kregen we te horen dat het geen corona was, verder konden ze nog niks zien. De verpleegkundige kijkt verrast als ze binnenkomt, Jea is vrolijk en beweegt op de muziek.

Het gaat al veel beter dan gisteren, hij is vrolijk! Heeft hij goed gegeten vraagt ze. Het gaat ook veel beter en ik ben blij dat hij weer normaal eet , maar hoe nu verder. De kinderarts stapt net binnen als Jea en ik op het bed gaan zitten.

Hij zwaait en lacht vriendelijk naar Jea, hij komt meteen terzake

Rhinovirus

Jea blijkt het Rhinovirus te hebben , een ontsteking aan de kleine luchtwegen.

Het Rhinovirus is makkelijk verspreidbaar. Het risico op overdracht kan worden verhoogd in scholen of kinderdagverblijven waar een kind met een loopneus afscheidingen overbrengt naar handen, tafels, speelgoed of andere oppervlakken die vervolgens door andere kinderen worden aangeraakt.

Daardoor kon hij moeilijk ademhalen. Er zit een ontsteking, en doordat hij extra zuurstof krijgt hoeft hij zelf minder moeite te doen en kan hij aansterken. Hij krijgt 2 verschillende soorten medicatie. 1 via een kapje en 1 via een drankje. We moeten in ieder geval tot maandag blijven en alleen als hij 1 nacht geslapen heeft zonder extra zuurstof.

Afwachten dus .. 

In het laatste deel lees je de ziekenhuis dagen en hoe het nu gaat 

Korting op alles bij Bol.com

De Bol 7-daagse is gestart! Bestel nu duizenden goede deals voor de laagste prijzen op werkelijk alles: van autostoeltjes, tot verzorgingsproducten en elektronica.

> Neem een kijkje

TODO: Add alt to media
2 maanden geleden

Is er nog een deel 3 van het verhaal hoe het met Jea gaat😔 wil het echt weten

2 maanden geleden

Deel 3 https://mamaplaats.nl/blog/in-de-schijnwerpers/dit-is-niet-wat-je-wilt-voor-je-kind En deel 3 https://mamaplaats.nl/blog/in-de-schijnwerpers/alsjeblieft-een-astma-puffer-en-een-schema

2 maanden geleden

Veel sterkte. Heb dit deze zomer meegemaakt. Waterpokken en de zona erop.

Aaah, het schatje! Ben benieuwd naar je volgende deel. Liefs, Laura

2 maanden geleden

Ik hoop dat nou beter met zo zielig en veel sterkte toegewenst met jullie zoontje