Snap
  • Mama
  • afvallen

Manieren om af te vallen na de zwangerschap

Wanneer een vrouw een zwangerschap ondergaat, zullen ze vaak veel aankomen. Tijdens de zwangerschap wordt geschat dat vrouwen ongeveer 10 - 15 kilo aankomen. Dit zal een geleidelijk proces van gewichtstoename zijn naarmate de zwangerschapsfase toeneemt. Als de baby eenmaal is bevallen, verlies je niet automatisch dit extra gewicht dat je door zwangerschap bent aangekomen. Je zult bepaalde dieet routines en levensstijlen moeten volgen om het gewicht dat je tijdens de zwangerschap hebt opgedaan te verminderen. Dat betekent dat je je moet concentreren op het eten van bepaald voedsel en het doen van specifieke trainingen. Je moet ook heel voorzichtig zijn om jezelf niet te hard te pushen om meteen af te vallen. 

Ga niet te snelJe moet er rekening mee houden dat deze procedure ook geleidelijk moet gebeuren. Langzaam gaan is de veiligst mogelijke benadering, vooral na de zwangerschap. Het is ook ten zeerste aan te raden om eerst je arts te raadplegen over de dingen die je kunt doen om je gewicht na de zwangerschap te verminderen. De arts zal je zeker veel beperkingen opleggen, vooral aan het begin van je herstel van de zwangerschap. Raadpleeg altijd eerst een gezondheidsdeskundige voordat je doorgaat met het verliezen van het gewicht dat je tijdens de zwangerschap hebt bereikt.

Is afvallen na de zwangerschap veilig?

Afvallen na de zwangerschap is meestal veilig. Je moet het wel voorzichtig doen. Je moet ook goed advies krijgen van een professionele gezondheidsdeskundige. Je kunt eerst beginnen door verstandig te eten. Het voedsel dat je eet, zal je enorm helpen op je reis naar gewichtsverlies. Superfoods zoals melk en yoghurt zijn nuttig bij het verminderen van het gewicht. Er zijn ook veel andere voedingsmiddelen die je kunt eten, maar je moet niet vergeten dat je niet minder moet eten. Als je een dieet volgt, hoef je niet per se minder te eten om gewicht te verliezen. Je volgt gewoon een specifieke gids over wat je wel en niet moet eten. Het is belangrijk dat je niet onder de 1.800 calorieën per dag duikt. Je lichaam heeft voldoende voedingsstoffen nodig om toch gezond te blijven.

Is het gemakkelijk om gewicht te verliezen na de zwangerschap?

Soms kan het frustrerend zijn als je jezelf te dik vindt, en al helemaal als je merkt, het afvallen lukt niet. Afvallen na de zwangerschap kan zeker moeilijk zijn. Het hangt eigenlijk van je lichaam af. Sommige vrouwen verliezen aanzienlijke hoeveelheden gewicht nadat ze zijn bevallen, terwijl anderen hun gewicht behouden. Na een zwangerschap wil je toch niet snel alle onnodige kilo's kwijt. Je moet het langzaam doen, zodat je het evenwicht in je gezondheid kunt behouden. Als je snel probeert af te vallen, kun je jezelf blootstellen aan bepaalde gezondheidsrisico's. Dit kan gevaarlijk zijn, vooral als je net de bevalling van je kind hebt gedaan. Je kunt een fitness coach inhuren om je te helpen je gewicht te beheersen. Dat is een veel veiligere optie, omdat je advies kunt krijgen van iemand die verstand heeft van fitness.

Aspecten om te onthouden

Er zijn een paar redenen waarom je niet snel zou willen afvallen na je bevalling. Door af te vallen, verminder je ook je melkproductie. Je hebt misschien niet eens de tijd om te sporten nadat je bent bevallen. Het verzorgen van een baby kan alle uren van je week in beslag nemen. Dat betekent dat je moeite zult hebben om voldoende tijd te vinden om te trainen. Daarnaast zul je op de meeste dagen ook een gebrek aan slaap hebben.