Snap

Maar vind je dat niet zielig dan?

Als je maar 1 kind wilt.

James is net 2 maanden, maar toch is me al ontelbaar veel keer gevraagd of we al snel een 2e willen. Of er wordt gezegd dat ik echt moet genieten;het gaat zo snel en bij de 2e straks helemaal! 

Naar vreemden lach ik gewoon vriendelijk, knik ik maar of zeg ik dat we eerst nog even lekker van deze genieten. Familie en vrienden weten echter dat we het er allebei over eens zijn dat we het bij 1 kindje willen laten. 

Deze mededeling levert bijna altijd reacties op als "Vind je dat niet zielig dan voor hem?" of "Ja dat denk je nu, maar daar kom je nog wel van terug". 

Er wordt eigenlijk nooit gevraagd naar het waarom en men denkt vanzelf dat het is omdat we het leven met 1 kindje al erg zwaar vinden.  

Het leven met James is tot nu toe echter helemaal niet zwaar en juist een feestje. Voor we James kregen zeiden mijn vriend en ik al het graag bij 1 kindje te willen houden als dat ons al gegeven zou zijn. We vinden het allebei leuk om samen of los van elkaar dingen te ondernemen en dat gaat nou eenmaal makkelijker met 1 kindje. Je neemt 1 kind moeiteloos mee en het is ook makkelijker om oppas te vinden. Ook zie ik het niet zo zitten om het traject met hormonen weer in te gaan.

De bevalling heeft de keuze voor 1 kind alleen maar versterkt. We hebben die allebei als heel heftig ervaren en zijn geschrokken over wat er allemaal mis kan gaan. We zouden een volgende zwangerschap dan alleen maar in angst ziten en zijn gewoon al zo intens gelukkig dat we dit mannetje, voor zover ze nu kunnen zien, gezond mee naar huis hebben mogen nemen. 

Natuurlijk hebben mensen gelijk en kunnen we nog van gedachten veranderen. Je weet nooit wat de toekomst brengt. Ik denk echter dat de kans daarop heel erg klein is plus dat we dan ook nog eens allebei van gedachten zouden moeten veranderen. 

En of het zielig is voor James? Nee we zijn niet van plan om hem extra te verwennen als enig kind, hij zal vast genoeg vrienden maken waarvan er heus wel een of twee als familie gaan voelen. Hij heeft 2 nichtjes met wie hij veel op zal trekken en wie weet hoeveel neefjes en nichtjes daar nog bij gaan komen.. Nee, James redt het wel en helemaal als hij een gelukkige papa en mama heeft die achter hun keuze staan. 

3 jaar geleden

Als jullie gelukkig zijn zoals het nu is moet je het vooral zo houden. Mensen oordelen toch wel. Ik krijg altijd de opmerking dat ik een koningskoppel heb en dus vast heel gelukkig ben en dus klaar ben. Terwijl ik heel lang een vurige wens heb gehad voor een 3e. Mensen weten gewoon niet wat er iin je omgaat en dus zouden ze er beter aan doen gewoon geen opmerkingen te maken over dit soort dingen. En 1 kind is niet zielig nee. Onzin.

3 jaar geleden

Gek hoe dat kan veranderen he. Vroeger wist ook zeker dat ik 2 kinderen wilde maar toen ik ouder werd veranderde dat.. Denk wat je ook besluit dat je kind gelukkig zal zijn zolang je maar liefde te geven hebt :)

3 jaar geleden

Helemaal prima toch 👍 ookal zou je over een paar maanden, een jaar of later toch besluiten om voor een tweede te gaan dan is dat toch ook prima. Hier wilde ik het liefst 4/5 kinderen. Lekker grote familie. Toen werd ik zwanger.. Heb een fantastische zwangerschap en bevalling gehad. En heb een makkelijke baby.. Ze is nu 20 maanden en ik weet niet of ik überhaupt een tweede wil.. Laat staan 4 of 5 😅 Ze is een makkelijk en behulpzaam kind, financieel kan het... Maar toch.. De gedachte dat ze ons moet delen en ik van 2 kinderen ga houden vind ik niet prettig.. Dus voor nu hebben we ook besloten om lekker te genieten met z'n 3e 😁 👧