Snap

Maagverkleining: ik ben een heel ander mens

Na veel ellende, raakte ik de kilo's niet meer kwijt...

De laatste keer dat ik iets postte, was 2 weken voor mijn gastric bypass en mijn god wat is er veel veranderd. Gelukkig wel in de positieve zin!

Laten we beginnen bij het begin: waarom heb ik een gastric bypass gehad?

De afgelopen 10 jaar ben ik behoorlijk aan het jojo'en geweest. Ik ben super gevoelig voor hormonen, maar ook voor situaties. In 2020 heb ik 2 vroege miskramen gehad. Januari 2021 bleek ik weer zwanger te zijn. In mei kwamen we erachter dat mijn moeder terminaal ziek was en 5 weken voor mijn bevalling overleed zij. Dit alles bij elkaar was de perfecte cocktail voor kilo's die ik niet meer kwijt raakte, wat ik ook deed.

Ik was niet de moeder die Jill verdiende. Door het verdriet, de rouw en de kilo's. Dat kon ik niet langer toestaan en daarom heb ik om hulp gevraagd.

Op 15 november ging ik onder het mes. Vandaag ben ik bijna 35 kilo kwijt en ben ik een heel ander mens. Voor de buitenwereld is er voornamelijk qua uiterlijk veel veranderd. Voor mijzelf vooral qua innerlijk; ik ben een leuker mens, gezelliger mens, een veel betere en leukere moeder (ookal heb ik nog altijd veel te leren. Maargoed, wie niet?).

Al met al ben ik vreselijk blij dat ik deze stap heb genomen en het kan alleen nog maar beter worden!


Trending op Mamaplaats: 6x ideeën om je zwangerschap te vereeuwigen!


5 maanden geleden

Haai Ellen even een update. Ik heb vandaag de gehad. Ben door naar ronde 2. Hoef enkel langs de medische screening nog. Bloed test bespreke, dan als alles goed is naar de een informatiebijeenkomst en hopenlijk dan op de wachtlijst. Kijk er zo naar uit om net als jij me weer fijn te voelen. Ben benieuwd hoe snel alles zal gaan vanaf nu!

5 maanden geleden

Ohhh wat goed!! Ik wil heel graag contact met je houden. Heb je Instagram? Kun je mij daar een berichtje sturen?

5 maanden geleden

Ik moet as vrijdag voor de screening en moet daarvoor een vragenlijst invullen. Ben superzenuwachtig want je moet ook heel ke dieetgeschiedenis invullen, ik heb voornamelijk zelf aangemodderd en dan met behulp van een gewichtsconsulent Camebridge dieet gedaan. Dat is geen officiele dieetist volgens mij. En ook hoeveel je bent afgevallen per poging, hoeveel er weer aan kwam en de reden. Dit is echt gokken! Verder op de vraag of er nu nog spanningen zijn (ja vader onlangs overleden, geen werk). En of ik op weleens bij psycholoog ben geweest (ol dit moment bij Poh GGZ om alles op een rijtje te krijgen ivm het overlijden). Is het handig die dingen te benoemen? Twijfel.of ik een nieuwe brief zal aanvragen zodat ik dingen beter in kan vullen. Tis ook wel een gekrabbel hoor. Ben zo bang om niet in aanmerking te komen.. 😅

5 maanden geleden

Hoi! Wat spannend allemaal! Sorry voor mijn late reactie. Ik zou het zeker benoemen. Zo laat je ook zien dat je aan de bel trekt als het niet goed gaat. Dat vonden ze bij mijn ziekenhuis erg belangrijk om te zien. Verder lekker gekrabbeld laten. Wees jezelf, wees eerlijk.. daar heeft iedereen het meeste aan. Ik ga duimen voor je!!

5 maanden geleden

Hoi Ellen, het gesprek ging goed. Ik heb een doorverwijzing naar het Maasstad ziekenhuis. Mijn BMI is iets te laag maar heb fotos van mijn knieeen laten maken en mn linkerknie vertoont 'geringe slijtage'. Mn arts hoopt dat dit meehelpt aan een GO

5 maanden geleden

As woensdag gesprek met de huisarts. Ben benieuwd!

5 maanden geleden

Hoe is het gegaan??