Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Liefs van je moeder

Daar sta je dan.. wijs, groot, open, naïef, leergierig en enthousiast in die véél grotere, moeilijke, mooie wereld die ík soms ook niet begrijp. We wonen in een wereld vol met mensen die elkaar bedriegen, bestelen en op nog vele andere manieren elkaar pijn doen. Liefde is niet (meer) onvoorwaardelijk en ‘houden van’ wordt tegenwoordig regelmatig ‘hield van’… zo onbegrijpelijk ...

Daar sta je dan.. wijs, groot, open, naïef, leergierig en enthousiast in die véél grotere, moeilijke, mooie wereld die ík soms ook niet begrijp. We wonen in een wereld vol met mensen die elkaar bedriegen, bestelen en op nog vele andere manieren elkaar pijn doen. Liefde is niet (meer) onvoorwaardelijk en ‘houden van’ wordt tegenwoordig regelmatig ‘hield van’… zo onbegrijpelijk ...

Mijn kind, ik wil je zo graag duidelijk maken, leren en laten ervaren dat mijn houden van jou onvoorwaardelijk is en nooit over gaat. Ik kies ervoor om onvoorwaardelijk van jou te houden, net zo als ik er voor kies om onvoorwaardelijk van jouw vader te houden .. Ik geloof daar wel in, dat houden van een keuze is.. op momenten dat je het even niet meer voelt, kies je ervoor en komt het gevoel wel weer.

We wonen ook in een wereld vol met geweldige natuur en culturen, vol met mensen die liefde uiten, verzamel deze mensen in je leven mijn lieve kind en koester ze. Wees vol liefde en bedachtzaam voor anderen, lieg en bedrieg niet, geef meer dan je ontvangt en doe alles eerlijk en oprecht. Dit is ook mijn streven, helaas (en gelukkig) ben ook ik niet perfect.

Uiteraard hoop ik met heel mijn hart dat het je altijd goed en makkelijk af zal gaan, alhoewel ik weet dat dit in geen enkel leven altijd het geval is én je dan leermomenten misloopt. Serieus kan ik me nu al zorgen maken en slapeloze nachten hebben als ik stilsta bij dingen die je misschien in je leven tegen gaat komen en moeilijkheden die je misschien zal ervaren, ik hoop dat ik er dan voor je kan zijn.

Ik ben je moeder en wil een ontzettend goede moeder voor je zijn. De definitie voor ‘Moeder’ die wikipedia geeft is; “ is de naam voor een vrouw of vrouwelijk dier met nageslacht. Meestal zal de vrouw het nageslacht zelf gebaard hebben, dan wordt gesproken van de biologische moeder. Als het kind een andere moeder heeft, dan wordt al naargelang de situatie gesproken van een adoptiemoeder, pleegmoeder of stiefmoeder maar in de praktijk wordt deze vaak ook moeder genoemd.”

Naast ‘de vrouw die je gebaard heeft’ wil ik je tot een evenwichtig en mens vol liefde laten opgroeien, wil ik een luisterend oor voor je zijn, de schouder waarop je kunt huilen en degene waarmee je ook plezier kunt maken en geluk kunt delen.. en eigenlijk nog zoveel meer. Het is al even begonnen.. het opgroeien van jou en mijn moederschap. Ik hoop als moeder de bovenstaande beschrijving te bereiken en ik realiseer me dat ik dat nu al elke dag uit zal moeten dragen.

Gelukkig is perfectie niet nodig, want je mag ook van mij leren dat je fouten mag maken en hoe je daarmee om moet gaan. Ik hoop dat je altijd het mooie van de wereld zal blijven zien. Ik hoop dat ik dat ontzettend lang mee mag maken en ook deel van mag zijn. Want ja ik ben me ervan bewust dat mee maken en deel ervan zijn niet altijd met elkaar verbonden zijn.

Liefs van je moeder

11 jaar geleden

voor je het verkeerd begrijpt want je hebt het al geschreven maar met op papier zetten bedoel ik geschreven op een brief ;-)

11 jaar geleden

Wat mooi geschreven!! Ik zou het op papier zetten en bewaren voor als je kindje groter is!

11 jaar geleden

dat heb je mooi verwoord

11 jaar geleden

Erg herkenbare gevoelens.