Snap
  • kinderkleding
  • tips
  • geldbesparen

Kinderkleding zóveel geeft de gemiddelde ouder uit

En... kom jij aan dit gemiddelde?

Kinderkleding kopen kan een kostbare aangelegenheid zijn. Of je nu op zoek bent naar schattige jurkjes voor je dochtertje of stoere shirts voor je zoontje, het lijkt alsof kinderkleding elk jaar duurder wordt. Maar hoeveel geef je eigenlijk uit aan kinderkleding in vergelijking met andere ouders? Laten we kijken naar de gemiddelde uitgaven en hoe jij je uitgaven kunt verminderen!


Volgens onderzoek geven Nederlandse ouders gemiddeld tussen de €500 en €1000 per jaar uit aan kinderkleding. Dat is veel geld! Maar er zijn verschillen tussen leeftijdscategorieën. Ouders van baby's besteden gemiddeld €660 per jaar, terwijl ouders van tieners gemiddeld €1.050 per jaar uitgeven aan de kleding van hun kroost.

Maar waarom zijn de uitgaven voor kinderkleding zo hoog? Er zijn verschillende redenen. Ten eerste groeien kinderen snel en hebben ze elk seizoen nieuwe kleding nodig. Ten tweede is de vraag naar kinderkleding hoog, wat de prijzen opdrijft. Ten derde willen veel ouders hun kinderen de beste kwaliteit kleding geven, wat ook duurder kan zijn.


Geld besparen

Als ouder wil je graag dat je kinderen er goed uitzien, maar dat betekent niet dat je bankrekening daarvoor moet bloeden. Gelukkig zijn er talloze manieren om geld te besparen op kinderkleding. Hieronder delen we een aantal handige tips met je!

  1. Koop kleding tijdens uitverkoopperiodes: Veel winkels bieden kortingen aan tijdens uitverkoopperiodes, zoals seizoensuitverkoop en Black Friday. Dit is het perfecte moment om kleding voor je kinderen te kopen.

  2. Koop tweedehands kleding: Er zijn veel online marktplaatsen waar je gebruikte kinderkleding kunt vinden die nog in goede staat is. Dit is een geweldige manier om geld te besparen en het milieu te helpen door hergebruik van kleding.

  3. Ruil kleding met andere ouders: Door kleding te ruilen met andere ouders, kun je nieuwe outfits voor je kinderen krijgen zonder dat je er geld aan hoeft uit te geven. Dit is ook een goede manier om andere ouders te ontmoeten en een gemeenschap op te bouwen.

  4. Koop tijdloze kleding: Investeer in tijdloze kledingstukken die lang meegaan en die je kinderen jaar na jaar kunnen dragen. Denk bijvoorbeeld aan een klassieke spijkerbroek, een wit T-shirt of een effen trui. Deze kledingstukken zijn gemakkelijk te combineren en kunnen op verschillende manieren worden gestyled.

  5. Koop in bulk: Als je meerdere kinderen hebt, kan het voordelig zijn om kleding in bulk te kopen. Veel winkels bieden korting aan als je meerdere items koopt.

Wij zijn benieuwd! Hoeveel geld geef jij jaarlijks uit aan kinderkleding?


Trending op Mamaplaats: Broertje of zusje? 6 tips om jaloezie te voorkomen

Ben benieuwd...😎