Snap
  • jaloezie
  • Kind
  • Baby

Broertje of zusje? 6 tips om jaloezie te voorkomen

Jaloezie bij een nieuwe baby? Niet in jullie huis met deze tips!

Het krijgen van een nieuw broertje of zusje kan spannend zijn, maar het kan ook gevoelens van jaloezie oproepen bij het oudere kind. Het is normaal dat kinderen zich jaloers voelen wanneer er een nieuwe baby in huis komt, omdat ze zich zorgen maken dat ze niet meer dezelfde aandacht en liefde zullen krijgen van hun ouders. Maar er zijn manieren om deze gevoelens te verminderen en de band tussen de kinderen te versterken. Hier zijn 6 slimme tips om te helpen bij het omgaan met jaloezie tussen broertjes en zusjes:

  1. Geef jouw kind extra aandacht en tijd: Laat het oudere kind weten hoeveel je van hem of haar houdt en dat zij of hij nog steeds belangrijk voor je is. Plan speciale tijd in om samen door te brengen, zoals het spelen van een spelletje of het lezen van een boek. Dit stelt gerust dat jij jouw zoon of dochter niet vergeten bent.

  2. Betrek het oudere kind bij de verzorging van de baby: Laat het oudere kind helpen met het verschonen van de luier of het voeden van de baby. Dit kan hen het gevoel geven dat ze een belangrijke rol hebben bij de zorg voor de baby en dat ze nog steeds een belangrijk lid zijn van het gezin.

  3. Leg uit dat elk kind uniek is: Benadruk dat elk kind zijn eigen unieke persoonlijkheid en kwaliteiten heeft. Laat je oudere kind weten dat je van alle kinderen houdt om wie ze zijn en dat dit niet verandert met de komst van de nieuwe baby.

  4. Vermijd vergelijkingen: Probeer je oudere kind niet te vergelijken met jullie nieuwe baby. Benadruk in plaats daarvan de unieke kwaliteiten en vaardigheden van elk kind.

  5. Geef het oudere kind specifieke verantwoordelijkheden: Geef het oudere kind specifieke taken en verantwoordelijkheden, zoals het helpen met het huishouden of het verzorgen van huisdieren. Dit kan hem of haar het gevoel geven dat ze/hij belangrijk is en dat een bijdrage levert aan het gezin.

  6. Blijf geduldig en begripvol: Het kan even duren voordat het oudere kind zich op zijn of haar gemak voelt bij de komst van de nieuwe baby. Blijf geduldig en begripvol, en geef je kind vooral de tijd die het nodig heeft om zich aan te passen.

Trending op Mamaplaats: Dit type moeder ben je volgens je sterrenbeeld!

Handig!