Snap
  • Mama
  • ontwikkeling
  • Trauma
  • mentalegezondheid
  • Jeugdtrauma
  • moederschap
  • levenslessen

Je leert mij meer dan ik jou

Samen door trauma's heen werken

Dat ik een tumultueus leven heb gehad tot nu toe, is geen geheim. Ik ben een open boek en praat er graag over, omdat mij dit helpt.

Maar hoeveel trauma er nog in mij zit, daar kwam ik pas achter toen ik moeder werd.

Je leert jezelf zo goed kennen en merkt hoeveel dingen je wel niet over hebt genomen van je ouder(s), waarvan je altijd hoopte het juist niet over te nemen.

Gelukkig kan ik goed naar mezelf kijken, reflecteren en wil ik leren en groeien. Als mens, als moeder. Ik wil de beste versie zijn. Fingers crossed dat ik mijn kind niet beschadig tijdens het proces.

Want zij is mijn alles. En zij verdient de wereld. Met zo min mogelijk pijn en verdriet. Ik wil haar beschermen, maar ook laten ervaren hoe het leven echt is, of kan zijn.

En het mooiste van alles? Dat is dat zij mij zoveel leert. Ze leert mij meer geduld, begrip en liefde te hebben. Ze leert mij mijn ego opzij te zetten, zodat zij alle ruimte krijgt om te ontwikkelen, zoals een kind dat hoort te doen.

Zo dankbaar voor mijn kleine meisje en alles wat zij mij leert ❤️.

Trending op Mamaplaats: De verdoving werkte niet: "Ik heb alles gevoeld"

1 jaar geleden

heel herkenbaar.. ik wist nie wie ik was tot ik mijn gastric bypass gehad heb en psychologisch hulp gezocht had.. (2013/2014) en nu ik mama ben, kom ik mezelf nog een paar keer tegen

1 jaar geleden

Ze houden je echt een spiegel voor. Maar ik ben zo blij dat ik bepaalde dingen kan doorbreken en nu ècht de beste versie van mezelf mag worden. Met vallen en opstaan..

11 maanden geleden

ja makkelijk was da nie, nooit gedacht da ik een emotionele eter was.. deed raar om klap in je gezicht te krijgen zo.. da was de ergste vond ik voor jezelf tegek te komen..

1 jaar geleden

Herkenbaar! zo sta ik er ook in, soms flink aan mij zelf moeten werken en nog steeds.

1 jaar geleden

Het kan zó pittig zijn, maar het is het allemaal waard!!