Snap
  • Mama
  • mama
  • werk
  • freelance

Freelance mama

Het is zomer! Dat het slechts drie dagen duurt, dat nemen we voor lief. Sterker nog, het geeft nóg meer reden om extra van het mooie weer te genieten. Dus wat doet deze freelancer? Juist! Werken met de laptop in de tuin*.

Collega’s Op maandag past oma op Cee, dus zij zijn mijn collega’s voor de dag. Zoonlief probeert welke bloemetjes het lekkerst zijn, terwijl oma zegt dat hij beter een soepstengel kan eten. Ondertussen probeer ik me te concentreren op mijn scherm.

Inspiratie Overigens geeft dit tafereel fijne inspiratie voor het schrijven van een blog, maar voor de rest is mijn concentratie ver te zoeken. Ik schenk wat water in en smeer me nóg een keer in met factor 50. Ik geniet van het zomerweer.

Afleiding Dit is het goede leven. Ik vergeet bijna dat ik nog moet werken. Na twee uur besluit ik toch naar de werkkamer te gaan. Daar is het koeler, en wordt ik niet afgeleid door zoon, oma of de latin-muziek van de buurvrouw.

Discipline! En ook dát is freelancen. De discipline om zon en zoon even te laten, om geld te verdienen. Dan kunnen we morgen weer een ijsje meer eten.

* Tip: Om je laptopscherm leesbaarder te krijgen als je buiten werkt, schakel je in Windows over op hoog contrast. Druk de toetscombinatie Linker-Alt + Linker-Shift + Print Screen om het in te schakelen. Ga je weer naar binnen? Klik dan dezelfde toetscombinatie om terug te gaan naar het normale scherm.