Snap
  • 2onderde2
  • Mama
  • #grotezus
  • pittig
  • tongriempje
  • #ritme

Die tweede fiets je dr even achteraan joh..

Diegene die dat ooit nog eens zegt ga ik de discussie mee aan!

29 november mogen we na een nachtje ziekenhuis naar huis. Je gaat voor het eerst je grote zus ontmoeten. 

Ontzettend spannend vind ik het hoe gaat Jackie reageren op haar kleine zusje. Maar wat boffen wij met haar, ze is pas 1,5 jaar oud en vanaf dag 1 zo lief tegen haar zusje. 

Maar Maudi is een pittig meisje en laat mij geen moment haar neerleggen. De nachten brengt ze bovenop mij door. 

De vierde nacht zit ik zelf snikkend met Maudi in mijn armen. Je wordt maar niet stil en blijft gillen. Ik roep naar Bas dat hij een fles moet maken. Want aan mijn borst drink je steeds onrustiger.  Je drinkt de fles leeg en valt eindelijk in slaap. 

In overleg met de kraamzorg laten we een lactatie kundige komen. Mijn gevoel bleek goed. Maudi haar tongriempje is zo kort dat ze nauwelijks wat binnenkrijgt aan de borst. Er stonden allemaal blaren in je mondje van het zuigen. Honger en pijn in je mond. Die zelfde dag wordt je tong nog geknipt. Met het bloed aan je mondje val je huilend bovenop mij in slaapt.

Wat ben je toch een stoer meisje, je hebt het al zo pittig gehad sinds je start ❤️

Dan na 3 weken gaat Bas weer werken en blijf ik alleen met mijn twee meisjes. Wat vind ik het eng. Je huilt zo veel en je zus verdient ook de aandacht. De hele dag heb ik het gevoel dat ik jonglerend op een koord sta. Alle ballen hoog houden maar 1 stap verkeerd en ik val. Soms ben ik zo wankel maar ik doe alles om geen misstap te maken.

Ons ritme is ver te zoeken en tussen kolven, voeden en je rustig krijgen probeer ik je zus te laten weten dat ik er ook voor haar ben. Want ze is ook nog maar zo klein. Dan besluit ik om te stoppen met borstvoeding! Ik kan het niet meer opbrengen. 

Maar het vele huilen blijft, de kinderarts heeft vermoeden van koemelk allergie. Na een poos Pepti ga je nog meer huilen. Nu gebruiken we de Omneo en dit gaat ietsje beter. Je krampjes worden wat rustiger gelukkig! 

Ook de osteopaat hebben we al bezocht 2 keer en dit lijkt je ietsje te helpen gelukkig! Je middenrif en nekje zitten vast. Waarschijnlijk door de bevalling. 

Maar oh wat vind ik twee kindjes pittig!! Ritme is ver te zoeken, slaap is ver te zoeken en ik probeer jullie allebei al mijn liefde te geven en vergeet soms mijzelf liefde te geven… maar mijn tijd komt wel weer! ❤️


Trending op Mamaplaats: Mijn thuisbevalling: het leek een eeuwigheid te duren