Snap
  • menstruatie
  • Baby
  • Dokter

Deel 3: wanneer stopt het

Een 2e liefdes baby ?

Turkije 2019

Toen we op vakantie waren besloten we voor een 2e kindje te gaan. Omdat me menstruatie cyclus aardig goed was maakte ik me dit keer veel minder druk..
Het is de eerste keer op wonderbaarlijke wijze ook gelukt dus een tweede keer moet toch ook lukken ?
Eenmaal terug in Nederland ben ik gestopt met de pil. Helaas begon me menstruatiecyclus meteen van slag te raken en kwam weer wanneer het er zin in had. Maanden gingen voorbij en telkens was er weer een teleurstelling.

Willen we dit wel echt? Misschien hadden we de eerste keer gewoon echt geluk en hadden de dokters toch gelijk.

Me man begon zo erg te twijfelen en gaf aan het toch liever niet te willen dus ik ging weer aan de pil.

2020
Helaas kon mijn lichaam ineens een stuk minder goed tegen de hormonen en ik werd lichtelijk depressief.. naar de dokter gegaan voor eventueel andere mogelijkheden en toen kwam hij met de mirena spiraal.. maar omdat ik zoveel slechts hoorde over spiraaltjes besloot ik om even te stoppen met de pil en goed na te denken wat ik nou wil.
Helaas kwam covid bij ons in de winkel en nam de werkdruk enorm toe.. ik raakte overspannen en na 2 maanden in automatisch piloot te hebben geleefd trok ik het niet meer.. ik kwam thuis in de ziektewet te zitten en eigenlijk zonder dat ik het door had werd ik ook niet meer ongesteld.

Omdat ik me zo slecht voelde en het liefste dagen lang in bed lag gaf ik stress de schuld van niet meer ongesteld zijn.

Me borsten begonnen zeer te doen en ik werd ineens snel misselijk.. door paniekaanvallen ging ik liever geen boodschappen doen maar ik moest toch een zwangerschapstest halen.. ik deed smiddags te test en die sloeg direct dik positief uit.

Ik wist eigenlijk niet of ik nog wilde huilen van verdriet of blijdschap.
Hoe kan ik nou voor een baby zorgen op dit moment..
Ik had een rompertje uit de tas gehaald van onze dochter en daarop een leuke tekst geschreven.. blauwe en roze muisjes erover gestrooid en ingepakt

Mijn man kwam thuis en ik gaf het kadootje.. hij kreeg tranen in zijn ogen en k zat er als een dood musje bij op de bank..
Hij lijkt er blij mee te zijn.. weer een probleem minder dacht ik zo.

Door mijn overspannen zijn had ik enorm veel nachtmerries die levensecht leken..
Ik droomde ook vooral over tweelingen en kwam overal tweeling spullen tegen.

Bij mijn eerste echo vroeg ik ook meteen kunt u goed kijken of het er 1 of 2 zijn.. de verloskundige moest lachen.. dat is maar 2% dat je een tweeling krijgt.

Ze maakte de echo en we zagen meteen een kloppend hartje.. pfiiew het is er 1.. dus ze ging een beetje heen en weer en jahoor holte twee.. ik bleef bijna dood op die werkbank. Ze zag maar 1 kloppend hartje dus waarschijnlijk heeft deel twee het niet gered. En zal dat opgelost zijn bij de volgende echo.
En dat klopte bij de echo erna was er niet meer van te zien.

7 Juli 2021 werd ons zoontje met 38 weken geboren.
Maand lang met 2 cm ontsluiting gelopen en iedere dag enorm harde buiken.
Hij was maar 42 cm en ik heb een dag lang na weeën gehad.

Na 6 weken kraambloed kwam mijn ongesteld maar niet op gang. Meteen sloeg de stress toe.. ik ben toch niet weer zwanger?! Maar 3 weken later begon het bloeden..

En niet een beetje nee echt enorm veel.. ik liep met kraamverband in en zodra ik opstond lekte ik meteen door.. ik ben de pil gaan vragen en dat een aantal maanden geprobeerd zonder succes. Ik was soms 3 weken ongesteld en dan weer een week niet..  De dokter raden aan om toch voor een spiraal te gaan, want dat had alleen maar voordelen. Mijn moeder heeft vroeger tussen mijn zus en mij in een spiraal gehad en daardoor een buitenbaarmoederlijke zwangerschap gehad. Zulke dingen houden je dan toch een beetje tegen om over te gaan op een spiraal.


Ik ging toch maar weer naar de dokter.. alleen was mijn eigen dokter met vakantie. 

Ik kreeg een jongeman van misschien net 22 jaar oud. Ik vroeg hem informatie over een spiraal maar hij kwam met de informatie die op thuisarts.nl stond en geloof me die website kon ik dromen. Meneer wist het zelf eigenlijk ook allemaal niet zo goed en raden me aan om terug te komen zodra mijn eigen huisarts weer terug is. 


Hoe dat is gegaan lees je in deel 4


Leestip: Waarom jouw baby "beter" slaapt in de opvang