Snap
  • Baby
  • menstruatie
  • Menstruatiecyclus

Deel 2 : wanneer stopt het

Het vervolg
Super lief natuurlijk dat hij sowieso bij me wil blijven maar hij moet wel weten dat ik zijn toekomst beeld niet wil ontnemen en dat als hij een leuke vrouw tegenkomt die hem wel kindjes kan geven dat ik snap als hij dan voor haar zou gaan. Helaas ging na een half jaar de relatie over omdat ik me vooral op mijn werk richten ( 21 jaar en was bedrijfsleider) Ik werkte zo'n 45 uur in de week. Na een paar maanden vonden we elkaar weer en gingen we het weer proberen. Hij kwam vrij snel bij me wonen en na 1.5 jaar een relatie te hebben besloten we te stoppen met de pil.

Ik liep samen met mijn moeder naar de kapper en vertelde midden in de winkelstraat dat ik gestopt was met de pil. Dat deed ik expres op een drukke plek zodat we er niet meteen veel over konden praten en ze het rustig kon laten bezinken. 

Paar dagen later zag ik me zus en ook daar tegen verteld waarop ze meteen zei van: als het nou niet lukt dan wil ik je helpen hé!  Super lief maar hopelijk niet nodig.

Me menstruatie kwam op gang en die was ook echt goed aanwezig de eerste keer.. maar na 7 dagen stopte het ook weer zoals het moest. Ik was super blij dat ik ook eindelijk een normale cyclus had.
Me vriend en ik waren veel aan het "klussen" maar de maand erop ging ik plassen en er lag wat geks in de wc pot. Ik maakte een foto en naar me moeder gestuurd. 2 weken later gingen we op vakantie naar Turkije en met de terug reis kwam mijn menstruatie op gang.  Althans het was weinig maar genoeg om een maandverband je in te moeten doen.

Een kleine teleurstelling maar oke, we zijn tenslotte pas 2 maanden bezig. Deze menstruatie liep heel gek. De ene dag  had ik wat bloed verlies en de dag erna weer niet.. daar gaan we weer dacht k bij mezelf.. maar ook dat stopte na een ongeveer een week dus uiteindelijk mocht ik ook daarover niet klagen.

De maand erna tijdens me menstruatie was het weer bijzonder weinig. Ik was veel moe en ik rook alle geurtjes intens goed. Tijdens me werk werd ik kots misselijk van mensen hun zweetlucht en als me werkdag erop zat viel ik na 5 minuten inslaap.

Bij mijn werk kregen we nieuwe kassa blokken dus ik moest om 06:00 bij de winkel zijn en om 07.30 de trein pakken naar school. 

Aangezien we zwangerschapstesten verkopen op mijn werk ben ik er meteen 1 gaan pakken en deed daar de test op de wc.

Ik kon me ogen niet geloven... toen ik naar me trein liep meteen me vriend gebeld.. WE ZIJN ZWANGER!! 
Je leest het goed.. ik vertelde dood leuk via de telefoon dat hij vader zou worden.. niet super handig maar ik kon het niet nog de gehele dag voor me houden..😅

De zwangerschap verliep goed. Wel enorme lage bloeddruk maar dat mocht de pret niet drukken.
Na 37 weken vond onze kleine meisje het wel welletjes en kwam snachts onverwachts in een rap tempo ( 2 minuten persen) ter wereld.

De weken erna veel kraambloed verloren en na 8 weken begon me menstruatie weer..

Ga ik aan de pil of neem ik een spiraal..
De speciale pil die ik hiervoor had mocht ik ineens niet meer.. ik nam maar weer de normale pil.

Opzich deed me lichaam het wonder boven wonder goed..

Na dat ons meisje een jaar werd begon het te kriebelen.. zodra ik een baby zag begon in te dromen over nog een mooie liefdes baby..

We waren wederom op vakantie en ik begon het onderwerp aan te snijden.. zullen we gaan voor een 2e kindje?

In deel 3 kunnen jullie lezen hoe dat is verlopen! 


Lees ook: "U gaat echt niet bevallen mevrouw, Kijk het nog maar even aan..."