Snap
  • Mama
  • kinderen
  • sparen
  • ritme
  • gezinsleven
  • eetpatroon

De voordelen van het hebben van een kind [of meerdere!]

Buiten het feit dat het natuurlijk fantastisch is als je überhaupt kindjes mag krijgen zijn er nog meer voordelen die ik pas heb geleerd sinds ik zelf moeder ben!

Een ritme!

Jawel, een ritme! Eindelijk! En dan bedoel ik natuurlijk vooral het weekend! Voorheen kon ik met alle gemak tot een uur of één in mijn bed blijven liggen. En ja, vaak was ik dan allang wakker maar gewoon lekker lui met je telefoon in bed blijven liggen. Dit lijkt heerlijk, maar is eigenlijk verschrikkelijk! Je halve dag is al voorbij [terwijl je geen reet hebt uitgevoerd] én je wordt er ontzettend lui van. Als ik iets op de planning had staan dan werd dit er hoogstwaarschijnlijk weer met dezelfde vaart vanaf geveegd.

Al moet ik hier wel stiekem bij vermelden dat Saar ook goed kan uitslapen. Op mijn vrije dagen [woensdag en donderdag] wordt ze vaak tussen 9.30 en 10.30 wakker. Heer-lijk! Gek genoeg doet ze dit in het weekend vaak niet, maar in tegenstelling tot mijn man vind ik dat totaal niet erg! In het weekend ga ik er het allerliefst op tijd uit om iets leuks met het gezin te doen!

Energieker

Je hoort vaak dat ouders moe zijn, maar sinds ik een kindje heb, heb ik meer energie dan ooit [m.u.v. de eerste weken dan, maar dat lijkt me logisch!]. Hoe komt dat? Nou, allereerst moet ik erbij zeggen dat we een enorm makkelijk kind hebben [kan ik dit ergens afkloppen? Ik bedoel, de puberteit komt nog!]. Saar slaapt heel goed, eet alles en vindt ook nagenoeg alles prima. Geen klagen dus. Maar doordat ik een ritme heb ben ik de hele dag wel ergens mee bezig. Is het niet met Saar, dan met het huishouden [ik houd graag de ballen hoog]. En mijn me-time probeer ik optimaal te benutten. Waar ik voorheen internet gedachteloos kon afstruinen naar nieuwe kleding of iets dergelijks ga ik er nu lekker voor zitten. Meestal met een bak koffie of thee en geniet ik van het scrollen op Instagram. Nee, dat vind ik geen tijdverspilling maar dat is een oprechte hobby 😊!

Dankbaar zijn

Naast dat ik ontzettend dankbaar ben dat ik een kindje heb gekregen ben ik de wereld vanuit Saar haar ogen gaan bekijken. Een dikke vette koe vond ik altijd een beetje vies en stinken, nu denk ik ohhh dat is eigenlijk bijzonder van die zwart/witte vlekken en zo’n lange staart. Bomen.. doodnormale ‘dingen’ die staan in het bos. Nu kijk ik met verwondering naar alle gekleurde blaadjes, prachtig! Deze ‘nieuwe manier’ van kijken naar de normaalste dingen van de wereld bevalt me wel! Ik voel me veel meer dankbaar. Zo zie je de mooie dingen van het leven veel beter!

Fatsoenlijk eetpatroon

Ja deze hoort er ook bij! Ik wil natuurlijk wel dat mijn dochter genoeg vitamines binnen krijgt en 2 dagen ongezond eten achter elkaar kan eigenlijk niet meer! Vooral nu Saar met de pot mee eet wordt dit steeds belangrijker. Ook aten we voorheen gerust achter de tv. Beetje Netflixen, heerlijk. En ja, dat gebeurt nog steeds wel! Maar als Saar mee eet eten we toch liever aan tafel. Wel zo gezellig! En eigenlijk.. is met zijn tweeën aan tafel eten ook veel gezelliger dan op de bank [m.u.v. het weekend, want kom op, moet kunnen toch?].

Extra genieten van de ‘kleine’ dingen

Toen we nog samen waren gingen we elk weekend minstens één keer buiten de deur eten. Een gewoonte kun je het noemen. Na 1,5 uur stonden we dan ook gerust weer buiten [m.u.v. een enkele keer]. Nu met Saar gaat dat minder makkelijk. Ik merk ook eigenlijk dat ik dat helemaal niet zo erg vind. Met een kindje ga je toch minder makkelijk. Althans wij, blijkt. Naast dat we nu meer moeten opletten waaraan je je geld uitbesteed, eet ik toch liever uitgebreid in alle rust terwijl Saar al lekker ligt te slapen. Maar, als er dan oppas is geniet ik écht van het uiteten en zitten we de hele avond. Het is sinds we Saar hebben maar één keer voorgekomen, veel te weinig! Maar hopelijk worden dat er meer!

Dat is dan ook meteen de laatste: ik ben netter met geld uitgeven

‘Geld moet altijd rollen bij jou’, zei mijn man altijd. Soms hoorde ik de irritatie in zijn stem. Eerst vond ik dat soms best wel eens irritant, want ‘boeiend’, maar nu ik een gezin heb snap ik soms niet dat hij dat altijd maar geaccepteerd heeft. Nu pas begrijp ik het begrip ‘sparen’, nu pas vindt ik het belangrijk dat ook onze dochter spaart voor later. En ja, het gaat me soms nog steeds niet goed af, maar je kunt nou eenmaal niet iets van de één op andere dag goed kunnen.

Dat sparen voor mijn dochter vind ik vooral een heel belangrijk ding. Misschien dat ik daar later nog eens een blog over schijf.

Vind je het leuk om mijn dagelijks leven te volgen? Ik ben te vinden op Instagram onder de naam eliseandeweg! Tot op Insta’s!