Snap
  • Infertiliteit
  • fertiliteit
  • fertiliteitskliniek
  • Secundairekinderwens
  • secundairekinderloosheid
  • Secundaireinfertilteit
  • Secundaireinfertiliteit
  • secundairekinderweg
  • Kinderwens

Kinderwens #2

Die eveneens niet vanzelfsprekend bleek te zijn.

Die wachttijd. Elke keer opnieuw wachten. 

Het is zo zenuwslopend: enerzijds de hoop die je zo koestert, anderzijds telkens weer die confrontatie elke keer wanneer het toch niet het positief nieuws blijkt te zijn.

Het gaat in golven. Golven die moeilijk te trotseren zijn omdat het zo krachtig is, je besluit om mee te gaan met de golven. Je te laten meeslepen naar waar ze je brengen: te surfen. In de hoop dat het allemaal net dat beetje minder energie vraagt.

Mijn tweede kinderwens heeft voor de tweede maal geen succes verhaal na het standaard jaar van 'babydansen'. Het bewust seks hebben op specifieke momenten voor een kindje. 

"De vandaag moet het gebeuren lieverd!"

Niet de meest leuke manier om seks te hebben, maar ach... Ik denk dat bij iedereen die een enorme kinderwens koestert zich wel over zet. 


We hebben besloten dat het nu wel welletjes is geweest. Terug de fertiliteitskliniek in. We hadden nog één bevrucht eitje in de vriezer. Het andere eitje is uitgegroeid tot een vurig sensitieve peuter. Ons wonder. Hoe leuk zou het zijn dat die een broertje of zusje heeft?!

Ik voel zoveel tegelijk. Enerzijds de vertrouwdheid van mijn weg kennen, weten wat er komt en me allemaal te wachten staat. Anderzijds een knoop: ik wilde hier absoluut niet meer terug komen. 

Het verlangen bracht me hier weer.

Een verlangen dat me in de weg staat bij alles wat ik doe, dat niet te negeren of weg te stoppen valt. 

Een verlangen dat me doet vastlopen. Ik geraak niet vooruit. 

Zowel ik als mijn partner hebben broers, komen uit een gezin met meer als één kind. Onze droom is om er ook meerdere te hebben.

Ik doe nog één zwangerschap beloofde ik mezelf en mijn partner. Ik ben zo bang: bang dat het misloopt, bang dat het eitje niet goed ingenesteld is geraakt. 

Die vervelende negatieve zwangerschapstesten, eindeloze bloedafname en echografieën,... Wanneer eindigt het? 


Wanneer kan ik verder zonder het label 'onvruchtbare vrouw', de gefaalde vrouw? De vrouw die verdwaalt in verlangen?


Leestip: 30 jaar zou ze nu geworden zijn..


1 jaar geleden

Bedankt voor je openheid. Ik hoop dat jullie gauw een tweede kindje mogen verwelkomen ❤️

1 jaar geleden

Wat dapper dat je dit bespreekbaar durft te maken. Ik hoop dat je gauw een positieve test in handen mag hebben. Veel liefs🤍