Snap
  • gezondheidkind
  • educatie
  • feestdagen
  • kerst

Zo voorkom je stress rond de kerstdagen

Benieuwd? Lees snel verder!

December is een gezellige feestmaand, maar ook druk. Voor jou, én voor je kind. Hoe zorg je ervoor dat iedereen met Kerstmis toch ontspannen is? Hier handige tips voor een stressvrije kerst met kinderen.


Na Sinterklaas lopen veel kinderen op hun tandvlees. De spanning, de intocht, het schoen zetten en pakjesavond – voor een kind kan dit ontzettend vermoeiend zijn. En voor de ouders trouwens ook ;) Misschien zie je door alle drukte op tegen de kerst, en dat is volkomen begrijpelijk. Vergeet toch niet ook een beetje te genieten. Het is een gezellige periode van het jaar die je samen met je gezin in een feestelijke stemming kunt afsluiten. Deze tips zorgen ervoor dat je ontspannen de Kerst ingaat.


Adventskalender

Het is voor veel kinderen fijn te weten waar ze aan toe zijn. Een adventskalender is daarom niet alleen een leuk, maar ook heel handig om samen met je kind naar kerst toe te leven. Betrek je kind ook bij de voorbereidingen; wat wil hij eten met het kerstdiner? Kan hij zelf iets bakken? Of de versieringen maken? Kerstkaarten of een tekening maken voor opa en oma is ook altijd een leuk klusje waar ze wel even zoet mee zijn.


Ga verveling tegen

Hoe gezellig wij het ook vinden, voor kinderen kunnen de kerstdagen soms ook ontzettend saai zijn. Het zijn dagen van lang aan tafel zitten, bezoekjes, binnen blijven en niet spelen met vriendjes en vriendinnetjes. En zoveel stilzitten is voor de meeste kinderen nu eenmaal geen feest. Betrek je kind bij de activiteiten. Laat hem of haar meehelpen door de kerstkaarten te versieren, de tafel feestelijk te dekken of geef ze een eigen kerstboompje om te versieren.🎄


Rustmomenten

Bouw op de dagen dat je op familie visite gaat, rustmomenten in voor je kind door een kerstfilm aan te zetten of door ze buiten uit te laten razen.💗

Hoe voorkom jij stress bij je kind rondom de feestdagen?

Trending: 5x kindvriendelijke recepten voor het kerstdiner

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mamaplaats?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.