Snap
  • #food
  • kerstdagen
  • Kind
  • inspiratie

5x kindvriendelijke recepten voor het kerstdiner

Smullen maar!

Je hebt 5 uur in de keuken gestaan voor een overheerlijk kerstdiner en het eerste wat je hoort van je kind is: “Gaaaatver.. dit lust ik niet!” Daar gaat je vrolijke humeur… En dus gaan we het dit jaar anders doen? Samen met Mamaplaats ga jij ervoor zorgen dat ook jouw kinderen deze kerst smullen van alle gerechten. Hoe? Met deze kindvriendelijke recepten natuurlijk! En ze zien er ook nog eens super leuk uit…


1. Tomatencrèmesoep met bladerdeegsterren

Een lekker voorafje kan natuurlijk niet ontbreken bij een kerstdiner. Deze tomatencrèmesoep met bladerdeegsterren is makkelijk, kindvriendelijk en o zo leuk. Hierbij het recept: Tomatencrèmesoep met bladerdeegsterren. 


En voor de praktische ouders die geen zin hebben om zelf soep te maken: koop lekker een pak tomatencrèmesoep, wat crème fraiche en een salade-ui in de supermarkt, dat scheelt je weer wat extra werk ;))

Snap

Bron: Albert Heijn

2. Mini kerstpizza's

Hoe leuk zijn deze kerstboompjes? Je maakt ze gewoon van pizzadeeg met daarop lekkere toppings naar keuze! Hmm..

Snap

Bron: Mindyourfeed

3. Rendier pannenkoekjes

Aah, lief, deze blije Rudolph. Bak een pannenkoek, gewoon zoals je gewend bent, en snijd hem in de vorm van het hoofd en de oren van het rendier. Met een cherrytomaat maak je zijn neus, met een kaasje en olijfje zijn oogje en met bacon zijn mond. Heb jij juist zoetekauwen in huis? Maak dan met een dot jam zijn neus, gebruik stroop voor de mond en met wat suiker en een druif maak je zijn oogje.

Snap

Bron: Pinterest

4. Kerstboompjes van bladerdeeg en kaas

Snijd uit bladerdeeg sterren in vier verschillende formaten en bestrooi ze met geraspte kaas. Bak de sterretjes tien tot vijftien minuten op 200 graden. Stapel ze op en klaar is je kerstboompje. 

Snap

Bron: eatsamazing

5. Kerstster van worstenbroodjes

Cocktailworstjes in bladerdeeg (eventueel met kaas) zijn altijd een hit bij kinderen. Daar kun je dus prima een feestelijke ster van maken door ze in een stervormige bakvorm te bakken. Zet een rond bakvormpje in het midden (het gat) en plaats de worstenbroodjes eromheen (niet te strak, ze gaan nog uitzetten). Bestrijk met losgeklopte eidooier en zet ongeveer 25 minuten in de oven op 200 graden. 

Snap

Bron: Jumbo

Welk recept ga jij voor je kind maken tijdens de kerstdagen? Laat het weten in de reacties!

Leestip: waarom kerst niet even magisch is als vroeger


10 maanden geleden

It's going to be end of mine day, except before end I am reading this wonderful post to increase my knowledge. <a href="https://vammebel.ru/catalog/takhta/uglovaya-krovat-tahta/">кровать тахта угловая</a>