Snap
  • tips
  • luiers
  • besparen

Zo slim: 5x tips om te besparen op luiers!

Hadden we dit maar eerder geweten...

We weten allemaal dat luiers een onmisbaar onderdeel zijn van de babyverzorging. Maar laten we eerlijk zijn, ze kunnen een flinke deuk in je portemonnee slaan. Geen zorgen, we hebben een paar tips om je te helpen geld te besparen op luiers, zodat je wat extra geld overhoudt voor de te leuke baby outfits.


Hoe vaak moet je de luier verschonen?

Luiers verschonen en je baby voeden zijn de twee activiteiten die je het meest op een dag doet als je een newborn in huis hebt. Gemiddeld genomen verschonen ouders hun baby tussen de 8 en 12 keer per dag. Gelukkig neemt het aantal luiers op een dag na een aantal maanden al af. Een baby van 6 maanden oud hoeft bijvoorbeeld nog maar zo'n 5 tot 7 keer per dag verschoond te worden.


Kies voor huismerken

Weg met die dure merk luiers. In plaats van altijd te kiezen voor de bekende merken, is het de moeite waard om huismerk luiers te proberen. Supermarkten en drogisterijen hebben vaak hun eigen luiers, die net zo goed zijn als die van de grote merken, maar vriendelijker voor je portemonnee.


Koop in een bulk

Zeg ja tegen bulk! Luiers kopen in grote hoeveelheden is een slimme zet. Vaak zijn de grote verpakkingen voordeliger per luier dan de kleintjes. Speur naar deals en vergelijk prijzen bij verschillende winkels voordat je toeslaat. Zo kun je jezelf een hoop geld besparen.


Gebruik kortingsacties en aanbiedingen

Houd acties en aanbiedingen in de gaten. Veel winkels bieden regelmatig kortingen op luiers. Daarnaast zijn er ook websites en apps die speciale kortingscodes en deals verzamelen die je kunt gebruiken bij het kopen van luiers. Vergeet ook niet via websites en apps die speciale kortingscodes verzamelen. Met een beetje geluk sla je veel in voor weinig!


Overweeg herbruikbare luiers

Wil je geld besparen en bijdragen aan het milieu? Ga dan voor herbruikbare luiers! Oké, ze zijn niet voor iedereen weggelegd, maar ze kunnen een wereld van besparingen ontsluiten. Ja, de initiële investering is wat hoger, maar daarna hoef je nooit meer wegwerpluiers te kopen. Bovendien kun je trots zijn op het verminderen van afval en een groenere wereld creëren.


Maatje minder, bespaar meer

Ken je die ouders die hun baby's te snel in een grotere maat luier hijsen? Niet doen! Als de luier nog goed past en geen lekkages veroorzaakt, kun je nog even wachten voordat je naar een grotere maat overstapt. Zo rek je de levensduur van een luierverpakking en je budget. Want weet: bij een kleinere maat luier zitten er meer luiers in de verpakking. Je baby zal zich afvragen waarom je zo'n slimme ouder bent!


Trending op Mamaplaats: Kinderkleding: zoveel geeft de gemiddelde ouder uit!