Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Een brief aan mijn zoontje

Iedere verjaardag een brief vol emoties en de mooiste momenten

Allerliefste Atlas,

Het lijkt wel gisteren dat ik je voor het eerst zag en je ein-de-lijk mocht vasthouden nadat je met bijna 42 weken besloot dat je klaar was om naar buiten te komen. Het lijkt wel gisteren dat je warm en veilig tegen mij aan in de draagzak zat en ik met je danste en liedjes voor je zong totdat je eindelijk in slaap viel. Het lijkt wel gisteren dat je je eerste woordje zei, je eerste hapje kreeg, mij je eerste kusje gaf, en jij je eerste stapje zette.

Ik zie je baby-zijn wegglippen bij elk nieuw woord dat je zegt, en jou zien opgroeien is het mooiste en tegelijkertijd het moeilijkste wat er is. Mijn tweede en waarschijnlijk laatste kindje is nu bijna een peuter en ik ben me ervan bewust dat ik met jou alle laatste eerste-keren heb mee mogen maken..

Je bent onze mascotte, ons lachebekkie, ons extrovertje. Je bent dol op iedereen en iedereen is dol op jou! Je bent eigenwijs, leergierig, ondeugend en koppig. Ook ben je luidruchtig en zit je nooit lang stil, en zodra ik je even niet hoor weet ik dat dit geen goed teken is.. Dan zit je weer kattenkwaad uit te halen, zoals de muren te beschilderen met lippenstift, de hondenbrokken te eten, of je vieze luier te inspecteren 😅 Je gunt me geen moment rust, maar ik weet dat ik deze momenten op een dag zal gaan missen. Deze chaotische dagen, waarop mijn huis binnen twee minuten nadat jij wakker wordt weer helemaal op de kop staat. Het lawaai, de rommel, het speelgoed dat je helemaal uit elkaar haalt om het erna weer terug in elkaar te zetten.. de krabbels op de muren, de vlekken in het tapijt.. deze dingen zijn allemaal vervangbaar, maar deze kostbare tijden komen nooit meer terug.

Ondanks dat je een sterke en energieke jongen bent die alles het liefste zelf wilt doen, zijn er momenten waarop je weer even mama's baby bent. Wanneer je moe bent en in het restaurant in mijn armen in slaap valt, wanneer je bang bent en opgepakt wilt worden en alleen door mama getroost wilt worden. Maar ook wanneer je ‘auwa’ hebt en vertroeteld wilt worden door mama..

Ik zal er àltijd zijn. Als je moe, gefrustreerd, ziek of gekwetst bent, maar ook wanneer je blij en gelukkig bent en dat met mij wilt delen.

Mijn lieve kleine man.

Ik hoop dat je altijd zó van het leven blijft houden als je nu doet. Dat je van iedere dag een feestje blijft maken, en dat je nooit die mooie glimlach verliest! Wat geniet ik ervan om je dansend op de muziek achter je winkelwagentje aan door de Jumbo te zien huppelen. Hoe je iedereen begroet en kushandjes geeft, of je die mensen nu kent of niet. Jij laat mensen lachen en je maakt het leven een mooiere plek. Wat ben ik trots op jou, en op alles wat je doet.

Ren, spring, dans, leef, en zing. Ik sta aan je zijde en ik vang je op. Iedere stap en ieder moment 🥹🩵

Ik hou van je.
Altijd.
xo MamaSnap

Trending op Mamaplaats: “Blijf van mijn baby af” Hoe zeg je dat beleefd?

4 maanden geleden

Wat mooi geschreven! ❤️