Snap
  • Kind
  • Babyspullen
  • Vakantie dagje weg

Boek over een lief beertje: Waar ben je Kleine Beer?

Een superschattig boekje over een klein beertje dat denkt dat hij al heel groot is.


Over Kleine Beer zijn al meerdere boeken geschreven. Een hele bekende is misschien wel “Welterusten... Kleine Beer.”
Waar ben je Kleine Beer?Is geschreven door Martin Waddell en de prachtige tekeningen zijn gemaakt door Barbara Firth.

Grote Beer en Kleine Beer wonen samen in een grot. Op een dag vindt Kleine Beer een hele mooie grot die groot genoeg is voor hem alleen. Hij gaat er zijn eigen hol van maken! Van takjes, blaadjes en steentjes maakt hij een berenstoel, een tafel en een bed. En daarna helpt Grote Beer Kleine Beer om nog meer spulletjes naar zijn nieuwe hol te brengen.
Kleine Beer

is natuurlijk heel blij met zijn nieuwe hol. Hij veegt er de vloer, leest zijn pop een boek voor en probeert zijn bed uit.
Als Grote Beer hem roept om te komen eten, vraagt Kleine Beer of hij in zijn eigen hol mag eten. En na het eten wil hij ook in zijn eigen hol slapen.
Maar als het dan donker wordt, bedenkt Kleine Beer opeens dat Grote Beer wel eenzaam zal zijn zonder hem. Dus dan gaat hij naar het hol van Grote Beer en vraagt of Grote Beer hem gemist heeft. Natuurlijk heeft Grote Beer hem gemist! Daarom besluit Kleine Beer om toch maar bij Grote Beer te blijven. Grote Beer leest hem voor uit het Berenboek en Kleine Beer valt lekker bij Grote Beer in slaap.


Een erg leuk boekje over een lief beertje dat denkt dat hij al heel groot is maar op het eind toch het liefst dicht bij Grote Beer wil zijn, ook al laat hij dat natuurlijk niet zo merken.
Het boek staat vol mooie tekeningen die veel kinderen erg aanspreken. Ook is het verhaal natuurlijk erg herkenbaar voor peuters/kleuters, omdat zij ook vaak denken dat ze alles wel alleen kunnen.

Welke boeken over Kleine Beer zijn bij jullie favoriet?

8 jaar geleden

Welteruten kleine beer is natuurlijk het mooiste boek! :)