Snap
  • mama
  • amerika
  • reizen
  • emigreren
  • In de schijnwerpers

Zeeuwse mama in USA

Een nieuwe start

We zijn er! Vorige week zijn we verhuisd naar Alexandria -Virginia- in de USA. Een stadje aan de rivier de Potomac. En als je deze rivier oversteekt, ben je in Washington DC. Het witte huis is voor ons een half uurtje rijden met de auto.

Vanuit een klein dorpje in het rustige Zeeland (met bijna 3800 inwoners), naar een grote Amerikaanse stad met bijna honderddertigduizend inwoners. Of voor mijn gevoel eigenlijk nog veel meer, want omliggende steden en DC liggen allemaal tegen elkaar aan.

Zelf heb ik het grootste deel van mijn jeugd in dat kleine Zeeuwse dorpje, Sint-Annaland, gewoond. Een aantal jaren heb ik met mijn partner 'over de brug' gewoond voor studie en werk, eerst in Breda en later in Arnhem. Maar ons hart trok altijd weer terug naar Zeeland, dus daar zijn we 8 jaar geleden terug naar toe verhuisd.

Een hond en 2 kindjes later en nu zijn we met ons hele gezin verhuisd naar Amerika. In een eerdere blog schreef ik al over het wat en waarom, lees deze hier.

Een mega stap en het voelt als een nieuwe start. Eén waarbij echt ALLES anders is. Een nieuw huis en een nieuwe omgeving, ontdekken waar ik welke boodschappen kan doen, opvang zoeken voor de kindjes en opnieuw de balans vinden tussen mama zijn, vrouw zijn en ondernemer zijn.

Mamaplaats vroeg mij om over mijn ervaringen te gaan bloggen en dat lijkt me super leuk, dus je kunt hier om de week een blog verwachten over mijn leven in USA. Heb je vragen? Stel ze gerust, dan kan ik er in een nieuwe blog antwoord op geven.

Nog even kort over mij: ik ben Martine, 33 jaar, mama van Jason (sept '19) en David (nov '21). Ik ben diëtist en hormoonexpert en help als Miss Hormones mama's (to be) naar meer energie en minder hormonale klachten. Ik geloof dat je met gezond en lekker eten, zonder streng dieet, lekker in je vel kan zitten én heel veel ballen hoog kan houden. Jezelf voeden vanuit zelfliefde en goed voor jezelf willen zorgen, staat daarbij centraal, zodat je ook nog beter voor anderen kunt zorgen.

Op mijn instagram @miss.hormones deel ik informatie en tips over voeding, hormonen, ontzwangeren en zelfliefde en neem ik je mee met een kijkje in mijn leven als moeder en hormooncoach. Op mijn website www.martineridderhof.nl vind je alle informatie over mijn programma en coaching, dat blijf ik gewoon online doen hier vanuit USA.

1 jaar geleden

Hey wat leuk! Ik heb daar, nou ja, in Vienna, ook gewoond! Is inmiddels al wel weer 13 jaar terug, maar toch! Geniet er van! Ik mis het met vlagen ontzettend! Ik snap je heimwee wel, maar als je je best doet kun je keiveel regelen/vinden daar! Wat ik het meeste mis? Dat je gewoon gratis naar alle leuke uitjes kan. Smithsonian?

1 jaar geleden

Heel gaaf! Ik ben benieuwd naar de aankomende blogs <3

Wat ontzettend cool en stoer dat jullie dit doen! We lezen graag met mee! Liefs, Laura