Snap
  • zomervakantie
  • vakantiestress
  • kinderen
  • vliegvakantie

Vakantie stress of toch niet?

Elk jaar is het weer een nieuwe uitdaging..

Elk jaar is het weer een uitdaging als we met vakantie gaan, vooral nu we als gezin van 4 gaan. Elk jaar kom ik erachter dat ik weer eens veel en veel teveel ingepakt heb. Dit keer heb ik besloten dat het echt moet het anders.

Gelukkig wordt ik er elke keer steeds makkelijker in, maar toch is het altijd flink puzzelen. Bij het besef dat ik vroeger zo’n grote koffer helemaal vol propte met alleen maar troep voor mezelf, doet me lachen. Hoe dan in godsnaam? Nu lukt het me makkelijk om voor S, G en mijzelf één grote koffer te vullen. Oké oké dit was een paar jaar geleden nog anders. Toen was het nog letterlijk een volksverhuizing, het was net of ik onze hele inboedel aan het mee verhuizen was. Bang dat ik iets zou missen of nodig zou hebben.

Nu besef ik dat dit helemaal niet nodig is. Als je het belangrijkste maar ingepakt hebt, de rest kun je allemaal kopen op je vakantie bestemming. Dan te bedenken dat we ook nog eens all inclusief zitten en veel in handbereik ligt.

Toch gezien onze geschiedenis ga ik altijd goed voorbereid op vakantie. Zo neem ik altijd de hele apotheek mee, iets wat me houvast geeft mocht de kids ergens last van krijgen. Gelukkig tot op heden hebben we dit nog nooit nodig gehad.

Ik maak een lijstje zodat iedereen voor elke dag één outfit heeft, op de dag loop je toch alleen maar in je zwemkleding. Het lukt me om me hier aan te houden. Voor iedereen netjes 9 setjes kleding mee en zelfs nu houd ik nog ruimte over, om wat luiers en billendoekjes in te pakken. Haha wat een giller. Me partner heeft ook nog één koffer en daar stoppen we de overige spullen zoals verzorgingsproducten in. Het rijplankje voor de buggy mocht S in de avond kapot zijn dan kan ze lekker zitten op het plankje.

Ongekend hoeveel ruimte we dan nog over hebben, had dit zo niet verwachten. Dat wordt lekker shoppen in Turkije of met een lege koffer naar huis? Haha wat denk jij?

Hoe ervaren jullie het inpakken voor de vakantie? Ben jij iemand die alles meeneemt? Of koop je alles op je vakantie bestemming? 

Lees ook: Dit geeft vrouwen meeste stress bij vakantie

Mamaplaats's avatar
1 maand geleden

Bedankt voor het delen! ❤️

De_Mama_die_tikt's avatar
1 maand geleden

Ik roep altijd: hoogst nodige, daar hebben ze ook winkels. En het eindigt met een volksverhuizing 😂

The story of my life | Spotlight Blogger's avatar

Hahahaha altijd bang om te weinig spullen te hebben he? Heel herkenbaar! Zelfs nu het me aardig gelukt is, merk ik dat sommige dingen echt weer overbodig waren haha

pos's avatar
1 maand geleden

In de loop der tijd steeds minder mee gaan neme

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij The story of my life | Spotlight Blogger?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.