Snap
  • vakantie
  • stress
  • inpakken

Dít geeft vrouwen meeste stress bij vakantie

Blijkt uit onderzoek

Vakantie is dé tijd om lekker te chillen in de zon, een boek te lezen op het strand, lokale markten te bezoeken en te genieten van een ijsje met het gezin. Helaas komt er ook veel stress bij kijken, vooral bij vrouwen, blijkt uit onderzoek. Wat de grootste veroorzaker is? Je leest het hier!

Uit onderzoek van 27vakantiedagen.nl uitgevoerd door Panelwizard blijkt dat inpakken voor een vakantie het meest stressvol is. 27% van de Nederlanders ervaart dit zo en dan vooral de vrouwen (33% tegenover 19% van de mannen). Dit leidt vaak tot ruzies over de hoeveelheid koffers.

Te veel mee op reis

Veel vrouwen nemen te veel mee, waarbij 88% ongebruikte spullen weer mee naar huis neemt. Johannes Keuning van 27vakantiedagen.nl adviseert om je te focussen op het noodzakelijke en niet te stressen over het inpakken. "Focus je op het noodzakelijke: reisdocumenten, geld, eventuele medicijnen en wat kleren. Mocht je iets vergeten zijn, dan kun je het altijd nog op je bestemming kopen."

Inpaktips

Maak ruim voordat je op vakantie gaat een checklist met alles wat mee moet, afgestemd op de locatie en het type reis. Zo vraagt een kampeervakantie om andere dingen dan een reis naar een all inclusive resort. Ga vlak voordat je gaat inpakken nog eens kritisch door de lijst of het allemaal wel écht nodig is.

“Alles wat je inpakt, moet ook weer mee terug,” zegt Johannes. Laat ruimte over voor souvenirs en wees niet bang om een dag langer hetzelfde shirt te dragen. Ook in het buitenland hebben ze wasmachines. Bijna elk hotel of elke camping heeft er wel een.”

Met deze tips wordt inpakken een stuk makkelijker en kun je optimaal genieten van je vakantie!

Lees ook: Militaire operatie: inpakken en kamperen

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mamaplaats?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.