Snap
  • slaapcoach
  • slaaptips
  • slaap
  • slaapgebrek
  • Slaapprobleem

Slapen, zonder te huilen.

Ja het is echt mogelijk om je kindje te laten slapen zonder te huilen.

Sommige kindjes hebben het even nodig om te ontladen/ontprikkelen en gaan een beetje mopperen/huilen, maar echt huilen, krijsen, schreeuwen.. is niet nodig! Dit laat eigenlijk alleen maar zien dat er iets niet goed is.


Je kindje kan tot een bepaalde leeftijd alleen met jou communiceren door te huilen. Heeft je kindje honger, dan gaat hij huilen en daarna krijgt hij voeding. Vieze luier, huilen en hij krijgt een schone luier. Pijn oid, huilen en hij wordt getroost. Als hij dan helemaal alleen in een donkere kamer wordt gelegd en hij voelt zich niet fijn en gaat dan huilen, maar er komt niemand hem troosten... wat voor invloed denk jij dat dit op je kindje heeft?


De hele dag door betekend huilen dat er iemand naar hem toe komt en er wat aan zijn ongemak gedaan wordt, maar dan opeens moet hij het in dat donker kamertje het alleen uitzoeken. Hij kan het gevoel krijgen dat er niet geluisterd wordt naar hem, hij kan zich machteloos gaan voelen, zijn stresshormoon stijgt en dat maakt het slapen ook alleen maar weer lastiger. Uiteindelijk zal je kindje wel huilend in slaap vallen, maar puur uit machteloosheid en vermoeidheid van het huilen. En daarbij komt dat er veel cortisol in het lijfje zit, dit zal daardoor geen kwalitatief slaapje zijn en zal hij ook weer snel wakker worden.


Een jong kind kan zijn eigen emoties niet reguleren. Daar is echt iemand voor nodig. Wist je dat tot 2 uur na zon huilbui dit nog steeds aantoonbaar is in het bloed?! Dus hoe mooi is het als jij er voor je kindje kan zijn om zijn emoties te reguleren en hem dus ook op een liefdevolle manier de weg naar dromenland kan wijzen. Zonder elke keer een strijd, want op een gegeven moment kan je kindje negatieve associaties krijgen met het naar bed brengen. Dit kan dan zelfs al beginnen wanneer je je kindje klaar maakt om te gaan slapen.


9 van de 10 keer huilt je kindje met een reden. Weet jij niet waarom jou kindje huilt als je hem naar bed brengt?! Stuur mij een mailtje en wij gaan samen op zoek naar de oorzaak.

7 maanden geleden

Ik zou wel tips kunnen gebruiken hoe kan ik je bereiken

7 maanden geleden

Goedemorgen! Mijn emailadres is info@thedreamjob.nl 🤗 Ik zie je mailtje wel verschijnen.