Snap

Roze wolk

Wat nou als die roze wolk, helemaal geen roze wolk is?

Negen maanden heb je er naar uit gekeken. En waarschijnlijk nog wel wat langer. Zo’n lief klein lijfje in je armen. Eentje die bijna de hele dag en nacht slaapt, voldoende drinkt en alleen even huilt wanneer het honger heeft. Zo’n klein lijfje waar je vanaf minuut 1 verliefd op bent en je niet kan stoppen met glimlachen. En dan is het eindelijk zover en dan is het meteen al pittig. Je kindje huilt veel, de borstvoeding komt niet op gang, jij en je kindje slapen heel weinig. Je hormonen krijgen de schuld, je moet nog even bij komen van de bevalling, jullie moeten nog aan elkaar wennen, blablabla en al die andere dingen. En tuurlijk, dat hoort er ook allemaal bij. Maar een klein onderbuik gevoel van je zegt dat iets niet klopt. Je krijgt 100 en 1 ongevraagde adviezen, iedereen weet het beter en iedereen wilt je kindje van je overnemen. Maar luister niet naar al die andere. Neem max 2 mensen in vertrouwen, die dicht bij je staan en deel met hun jouw gevoelens. Naar het advies van deze 2 personen wil je luisteren, maar dit betekent niet dat je ook moet doen wat zij zeggen. Luister vooral naar dat onderbuik gevoel van jou. Mama‘Js knows best.

Laat je niet tegenhouden als ze zeggen, ‘Ja dat hoort erbij.’ ‘Dat hebben alle kindjes in het begin’. ‘Je moet gewoon er aan wennen.’ ‘Het is een fase‘.


Als jouw kindje continue spuugt, wil je op zoek gaan naar de oorzaak. Niet alleen maar symptoombestrijding gebruiken.
Als jouw kindje veel huilt, betekent dit niet dat jij niet kan troosten, maar ga je op zoek naar de oorzaak hiervan.
Als jouw kindje een voorkeurshouding heeft, ga je niet je kindje pushen om anders te gaan liggen, maar ga je op zoek naar de oorzaak hiervan.
Als jouw kindje niet slaapt, is het niet omdat hij niet moe is, maar waarschijnlijk omdat hij het niet kan, dus ga op zoek naar de oorzaak hiervan.


Heb je al het idee waar ik heen wil? Alles heeft een reden!


Heb jij een kindje wat veel huilt, niet slaapt, spuugt of iets anders wat bij jou niet lekker zit? Laten wij dan samen naar de oorzaak op zoek gaan want ik gun jou en je kindje wel die roze wolk!

Trending op Mamaplaats: Stilgeboorte: "Het idee dat hij levenloos in mijn buik zat vond ik verschrikkelijk"