Snap
  • thuis
  • pleegzorg
  • bezoekregeling
  • gezinshuis
  • In de schijnwerpers
  • opbezoek

Op bezoek bij papa en mama

Een feest en uitdaging tegelijk

Elke maand gaan we één uur op bezoek bij de ouders van een van de kinderen. Meestal is het een heel ontspannen moment. Iets drinken, wat eten en spelen. Inmiddels is het zo gewoon, dat het volstrekt vanzelfsprekend is om daarna weer naar huis te gaan. Op de terugweg begint hij vaak met een opsomming van wat hij thuis graag wil. Meestal is dat in bad, onder een dekentje op de bank of “gezellig kaarsjes aan”. Voor mij een teken dat hij even goed thuis wil komen. 

Zijn thuis is nu bij ons.

Soms is hij te moe om te gaan, maar eigenlijk gaan we altijd. De planning staat voor een heel jaar vast. Dat is best een puzzel: de voogd maakt een plan en houdt rekening met alle pleegouders van de broetjes en zusjes die ook in pleeggezinnen zitten. De pleegzorgwerker kijkt het na en voegt andere bezoeken toe (van opa en oma bijvoorbeeld). Het is een puzzel die wij gelukkig niet zelf hoeven te maken. Er zijn zo’n 15 mensen met wie rekening gehouden wordt. Dus het is fijn als het duidelijk is en het vrijwel altijd doorgaat. Tot nu toe is het voor dit kindje meestal een feest om te gaan gelukkig.

Snap

We zorgen ook voor een kind dat minder graag gaat omdat hij bang is voor een van zijn ouders. Zo kijken we bij ieder kind wat hij of zij aankan en wat we na het bezoek het beste kunnen doen. We houden bij alle kinderen rekening met een reactie en geven extra ‘invoeg-tijd’: dat betekent niet meteen aan tafel hoeven zitten. Eerst even ruimte geven om te schakelen. Benieuwd naar meer verhalen? Je leest ze op ons Instagramaccount Hoe doen andere pleegouders dat? 

Wil jij mom influencer worden bij Mamaplaats? Maak hier je account aan! ❤️

's avatar
1 jaar geleden

Wat een lieve poes op de foto!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Hoe doen andere pleegouders dat??

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.