Snap
  • Tweemamas
  • regenboogfamilie
  • rmoon.sreen
  • Babyspullen
  • indeschijnwerpers

Frustraties met baby spullen

Soms vraag ik mij echt af wie het heeft uitgevonden

Oooohhh wie heeft dit verzonnen: onesies met voetjes eraan. Onze meid is lang en slank, dus niet alle kleding van iedere baby winkel zit goed. Met de onesies zitten de voetjes of te hoog, of te laag. Hierdoor zit de onesie nooit zoals het hoort. En dan de onesies zonder opening bij het kruis, waardoor je je baby helemaal moet uitkleden tijdens het verschonen?
Een vestje met capuchon is ook niet altijd even handig. Maar staat wel erg schattig! Vooral met van die oortjes, en dan een leuk flared broekje eronder.

Oh ja, niet rekbare baby kleding. Wie verzint dat dan ook? Wij hebben twee niet rekbare setjes en drie keer raden, die krijgt ze nooit aan. Het is gewoon niet ideaal aan en uit trekken! Soms vraag ik mij echt af welke personen achter deze ‘uitvindingen’ zitten..
Voor de rest heeft deze meid niets te klagen hoor, net als haar moeders een kast vol kleding haha.

Wat trouwens echt een top tip is, al zeg ik het zelf, is een puppy-pad op het verschoonkussen met een spuitluier. Of die antidoorlekmatjes uit je kraampakket. Je verschoonkussen en de hoes blijven schoon en de puppy-pad vouw je dicht met luier en al en gooi je weg. Echt ideaal. Het is ook handig met douchen of badderen. Yaël gaat altijd plassen daarna, wanneer ik haar aan het afdrogen ben. Hierdoor blijft de boel ook weer droog en schoon.

Wij geven onze meid kunstvoeding met Hegen flessen. Door deze flessen heeft zij minder krampjes en de spenen pakt zij het beste. Eigenlijk had ik eerst Difrax flessen gekocht en zelfs eentje gekregen. En uit pure nieuwsgierigheid ben ik gaan checken of de CC op de flessen wel kloppen. En wat denk je? Met de Hegen fles is 150 CC exact dezelfde hoeveelheid in een maatbeker. Maar 150 CC in de Difrax, kwam ik ineens 10 CC te kort? Met drie verschillende maatbekers getest en helaas, de maten op alle Difrax flessen die wij hebben, kloppen niet! Hierdoor zijn de verhoudingen water en poeder niet correct, wat ook weer een rede kan zijn voor krampjes bij je kleine. Dus geef jij melk met een Difrax fles? Controleer even of de CC van jouw fles wel overeenkomt. Nog een tip van mij voor jou. En laat hieronder even weten of die van jou wel kloppen, ik ben heel benieuwd of het wellicht enkel bij onze flessen fout is en (gelukkig) dan niet bij alle verkochte flessen. Geef jij voeding met een andere fles? Ik ben heel benieuwd met welke fles en wat jij daar van vindt. Let me know.


Trending: Wat doet een seksuoloog precies?