Snap
  • Gezond
  • indeschijnwerpers
  • gezondheid

Een gezonde hamburger maken met je kind!

Niets leuker dan samen met je kind in de keuken een hamburger bouwen!

Tip 1: groente als hoofdingrediënt
Bouw je een gezonde hamburger dan ligt de nadruk zeker de weten op groente. Beleg je hamburger dan ook met een flinke laag groente. Je kunt denken aan: uienringen, geraspte wortel, gegrilde groenten, kiemgroenten zoals alfalfa of tuinkers, spinazie, rucola of dunne plakjes avocado. Veel vlees en saus – bij een fastfoodburger – laten we lekker zitten. We willen immers een gezond voedingspatroon.

Tip 2: ga voor voedzame producten
Laat witbrood in de kast staan en ga voor een volkoren of meergranenbroodje of neem deze broodjes – tip van de online diëtist – van No Fairytales! Geef vervolgens de voorkeur aan mager vlees, vis of gevogelte (tartaar, kabeljauwfilet, kip, kalkoen) of wees aardig voor het milieu en ga voor een vegetarische burger. En kies geen vettig sausje, maar neem humus met bijvoorbeeld salsa. Wil je graag kaas, ga dan voor 20+ of 30+ en geen 48+ kaas of ga voor wat mozzarella of feta.

Tip 3: gezonde frieten
Bij een hamburger hoort ook een portie friet en helaas we moeten je teleurstellen, al die gefrituurde soorten zijn dan niet de beste keuze. Gelukkig zijn er tal van andere opties, zoals: Ovenfriet of wat dacht je van het maken van gezonde frietjes van zoete aardappel of pastinaak. Wil je nou toch wel echt de gebruikelijke friet? Halveer dan je portie!

Tip 4: geen dikke klodders saus
Nee, we gooien het over een andere boeg en gaan het zelf maken! Denk aan sausjes zoals: tzatziki, yoghurtsaus, tomatensalsa, pesto, humus, tahini, mangochutney of neem een heel klein toefje mayonaise of ketchup of maak een tomatensaus met een beetje chili.

Veel plezier!


Wil je nou meer tips over voeding? Volg Jonathan Klaassen

Jonathan Klaassen

Jonathan Klaassen is online diëtist, afvalcoach en auteur. Hij coacht zijn cliënten online, zodat je op elk moment bij hem kunt aankloppen. Hij leert ze om af te vallen zonder dieet met als resultaat: gewichtsverlies, een betere gezondheid, meer energie en zelfvertrouwen! Klik hier voor meer informatie.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Jonathan Klaassen?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.