Snap
  • gezinssamenstelling
  • Stiefmoeder
  • samengesteldgezin
  • familie
  • oordelen
  • Vooroordeel

Doodnormaal: mijn broertje is de oom van mijn kind

Toch nét niet zo normaal.

Mijn broertje is de oom van mijn kind. Dat klinkt in de eerste instantie natuurlijk doodnormaal en net als bij een ander, maar bij ons is alles net een stukje bijzonderder. En dáár geniet ik nou juist zo van.

Mijn jongste broertje Moos (7Mnd) is de oom van mijn zoontje Sev (14Mnd). Je ziet het dus goed, ome Moos is jonger dan zijn neefje Sev. En wat maakt dit hele verhaal nou extra fantastisch? 

Moos is de zoon van mijn beste vriendin.


Mijn beste vriendin heeft een relatie met mijn vader, en ze hebben óók nog samen een kind. Vragen als ‘Oh, vind je dat niet raar?’ of ‘hoe is dat voor jou?’ klinken mij niet meer vreemd in de oren. Regelmatig word ik ermee geconfronteerd hoe lomp en onbehouwen sommige mensen kunnen zijn. Ongezouten meningen en lukrake opmerkingen vliegen je om de oren.

En waarom nou eigenlijk? Omdat twee mensen met een leeftijdsverschil van 22 jaar een relatie met elkaar hebben?


Eindelijk zijn we er, de fase waarin we vol overtuiging kunnen zeggen dat wij apetrots zijn op onze chaotische en super gezellige gezinssamenstelling. Het was een hobbelige weg, ik denk voor alle partijen. De intieme details houden we misschien lekker voor onszelf. Of wie weet kom je stiekem wat meer details tegen in mijn volgende blogs. Maar hoe tof is het om aan de wereld te laten zien dat we trots zijn en ons zeker niet schamen. In tegenstelling tot wat we volgens best wat mensen wél zouden moeten doen.

Vooropgesteld: Ik kan ergens wel begrijpen dat mensen, in de eerste dertig seconden na het horen van ons verhaal, een mening vormen. Toch probeer ik ze altijd maar even de tijd te geven om de verse informatie te ‘processen’.


Super goed zou je zeggen, maar dan rijst de vraag; Hoe ga je om met de ongezouten mening die volgt. Want ze hebben het niet alleen over jou, maar ook over je kinderen, die ook meteen een stempel op hun voorhoofd gedrukt krijgen.

 
Tja, wij moeders zouden geen moeders zijn als we elkaar niet in gedachten de ogen uitkrabden voor het hebben van een mening of een oordeel over andermans kind.

 
Ook bij ons is het eigenlijk zo eenvoudig als dat. Want ook wij zijn eigenlijk maar een doodnormaal, toch nét niet zo normaal gezin.


Follow us @tessathinks

Snap

Trending op Mamaplaats: "Drie kinderen in twee jaar tijd... Tijdens de echo werd het even stil"

1 jaar geleden

Mijn vader heeft sinds een paar jaar ook een nieuwe relatie met een veel jongere vrouw. Ze is maar 3 jaar ouder dan dat ik ben en ze hebben samen nog 2 prachtige dochters gekregen. We waren tegelijk zwanger, hoe leuk is dat?! Mijn jongste zusje is dus even oud als mijn zoontje én de tante van hem en mijn 8 en 12 jarige dochters. Mijn dochter van 12 heeft dus een tante van 4😆! Ik heb het nooit raar gevonden en ik zou mijn stiefmoeder (😂) voor geen goud meer willen missen! Ze zijn zo ontzettend gelukkig samen! Ik zeg altijd, leeftijd is maar een nummertje (mits je allebei volwassen bent)... Niks kan op tegen het gevoel van liefde, ongeacht leeftijd, gender, ras of kleur❤️.

1 jaar geleden

Ik was niet ingelogd, vandaar de anonieme post haha.

1 jaar geleden

Wat een bijzonder verhaal!

1 jaar geleden

Wow! Inderdaad een heel bijzonder verhaal. Geweldig dat dit zo kan!