Snap
  • #hpv
  • #cin3
  • #waarschuwing
  • #uitstrijkje

Van Uitstrijkje naar Ellende

Ik ben nog maar 27 en ook ik kreeg slecht nieuws.

~Mijn advies is dus: verlaag de leeftijd van 30 naar bijvoorbeeld 25 van het oproepen voor een uitstrijkje!~

Juni 2022 : 

Ik had net vreselijk nieuws gehad, mijn beste vriend was plotseling overleden. Dat zette mij aan het denken en ik besloot een check-up te doen bij de huisarts. Een hartfilmpje, allerlei bloedtesten, etc. Waaronder ook een uitstrijkje. Daar kwam een afwijkend resultaat uit en het advies was om na een hal jaar terug te komen voor een herhaling. Ik ben dat in december totaal vergeten. 

Maart 2023 : 

Ik had steeds vaker dat mijn menstruatie plots na een week alweer terug was. Buikpijn heb ik sowieso wel vaak door endometriose, dus heb ik er eerst niets achter gezocht. Totdat ik me besefte dat ik het 2e uitstrijkje nooit had laten doen. 

Snel naar de huisarts, erg ongerust was ik echter niet, ik ben tenslotte nog maar een jonge mama van 2,7 dacht ik. Tot dat ene telefoontje eind maart. 

De cellen waren gevorderd en ik werd doorverwezen naar het ziekenhuis voor een biopt. Twee spannende weken later belde ze op: het is niet goed. Het bleek CIN 3 te zijn (begin stadium van baarmoederhalskanker). Het leek wel alsof de wereld onder mijn voeten vandaan viel. 

Een afspraak voor een lis-excisi werd gemaakt. Maar ook bleken er kwaadaardige cellen op mijn eierstokken te zien, daarvan zou tijdens de behandeling een nieuwe biopt genomen worden. 

Mei 2023:

De behandeling ~ in eerste instantie had ik om een roesje gevraagd, aangezien de biopt extreem veel pijn had gedaan. Dit bleek in het ziekenhuis niet doorgekomen te zijn en ging het met plaatselijke verdoving poliklinisch te gebeuren. Dat was echt de hel, het verdoven deed vreselijk pijn en toen ze aan de behandeling begon kon ik nog alles voelen. Tot 4 keer toe hebben ze opnieuw verdoofd. 

Het leek uren te duren en ik was in totale paniek. Voor de uitslag van de biopt van de eierstok moet ik nog een week wachten. En het herstel van de lis-excisi zal nog even duren. De pijn is nu in elk geval nog heel hevig. Over 3 maanden is er weer een controle, het blijft een onzekere periode! 

Ik heb wel het gevoel dat ik door het uitstrijkje preventief te laten doen, Ik er op tijd achter ben gekomen. En sta ik er nog altijd positief in! 

~dus laat een uitstrijkje maken GIRLS~

Snap

Leestip: deel 2: "Het grote verlies van onze John.."

's avatar
1 jaar geleden

Nog eerder zou ik voorstellen.. ik was 22 toen ik een lis nodig had..

's avatar
1 jaar geleden

herkenbaar verhaal! hier ook cin3 met kwaadaardige cellen maar godzijdank nog oppervlakkig! nu elk jaar controle🙏🏽 nergens last van, kreeg een oproep toen ik 30 was geworden. ! dus echt , Doe het dames!

's avatar
1 jaar geleden

Was je inge-ent tegen HPV

's avatar
1 jaar geleden

Dat zegt dus helemaal niks!

's avatar
1 jaar geleden

Ik ben heel benieuwd hoe het nu met je gaat?

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mama & Miss. Lux?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.