Snap
  • Gezond
  • buiten
  • beweging
  • natuur
  • frisseneus
  • frisselucht

Tips voor meer frisse lucht

Buitenlucht is gezond. Dat weet iedereen. Toch kan het, vooral 's winters, soms lastig zijn om regelmatig naar buiten te gaan. In deze post deel ik een paar tips hoe je meer naar buiten kunt gaan:

🌿 Werk je op kantoor en is het daarom lastig om veel buiten te zijn: ga eens een blokje om tijdens de lunchpauze. Of probeer de dagen dat je vrij bent juist extra veel naar buiten te gaan.

🌿 Heb je zin om te sporten of even je hoofd leeg te maken? Ga dan lekker een rondje hardlopen of wandelen. Zo heb je beweging én frisse lucht.

🌿 Heb je kinderen? Als ze het eenmaal gewend zijn, vinden bijna alle kinderen het heerlijk buiten. In het bos, in een park, in de speeltuin...meestal kunnen ze zich hier urenlang vermaken. Kleine baby's slapen vaak heerlijk buiten in de kinderwagen.

🌿 Als ik een telefoontje moet plegen waarvan ik weet dat het langer gaat duren, doe ik dit vaak buiten. Natuurlijk niet als het keihard regent of -10 graden is 🤪, maar er zijn veel momenten waarop dit wel gewoon kan.

🌿 Kun je de boodschappen ook op de fiets of lopend halen? Zo heb je gelijk een frisse neus en beweging. Dit geldt natuurlijk ook voor andere afspraken die niet te ver van huis zijn.

🌿 Heb je geen zin om naar buiten te gaan? Denk dan aan de vele voordelen zoals goed voor je gezondheid, voor je humeur, je slaapritme etc.

En onthoud: er bestaat geen slecht weer, alleen slechte kleding 😁 Het moment waarop ik deze foto maakte was het -8 graden ❄

Ik hoop dat ik je heb kunnen motiveren om wat vaker naar buiten te gaan. 💚

Nog wel een waarschuwing uit eigen ervaring: frisse lucht werkt verslavend. Als je eenmaal gewend bent om veel buiten te zijn, kun je wel eens chagrijnig worden als dit een paar dagen niet lukt 🙈🤪