Snap
  • Gezond
  • boodschappen
  • recepten
  • food

Groente verborgen in een lekkere warme herfstsoep

We hebben opties voor iedereen: vega, budget & makkelijk te bereiden soepjes!

Brrr… het weer buiten is helemaal omgeslagen. Haal je Uggs, regenjas en warme sjaal maar weer uit de kast! Met dit weer doe je er natuurlijk alles aan om lekker warm en fit te blijven. Daarom hebben we onze top 3 lekkerste soeprecepten voor jou op een rijtje gezet. Deze maaltijden zorgen ervoor dat je lichaam goed aansterkt en klaar is voor dit koude en natte seizoen. We hebben opties voor iedereen: vega, budget en makkelijk te bereiden soepjes!


1. Bloemkoolsoep met kerrie: Goedkoop & makkelijk

Ingrediënten (4 personen):

1 bloemkool2 el milde olijfolie1 el kerriepoeder750 ml heet water1 groentebouillontablet1 el sojasaus200 ml kokosmelk125 g vega spekreepjes of gerookte kip stukjes

Hoe maak je dit soepje:

1. Snijd de bloemkool met steel in kleine stukjes. Verhit de helft van de olie in een soeppan. Bak de bloemkoolroosjes, de in stukken gesneden steel en de kerrie gedurende 3 min. Roer regelmatig!

2. Voeg nu heet water, de groentebouillon en sojasaus toe. Laat dit met de deksel op de pan voor 15 min. pruttelen op laag vuur.

3. Voeg de kokosmelk toe aan de soep en verwarm dit voor nog 3 min. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de vega spekjes / kipstukjes krokant.

4. Neem de soep van het vuur, pureer met de staafmixer en breng verder op smaak met zout en peper. Verdeel over de kommen en garneer met spekjes of kipstukjes. Mmmmm...

Snap

2. Geroosterde courgettesoep met geitenkaas & croutons: Het oude brood moet op

Ingrediënten (4 personen):

2 courgettes4 el milde olijfolie5 sneetjes volkorenbrood1 teen knoflook1 tl gedroogde tijm40 g verse platte peterselie200 ml halfvolle melk150 g chavroux frais nature 45+600 ml water

Hoe maak je dit soepje:

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de courgette in plakken van ongeveer 0,5 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng met ¼ van de olie en peper en rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.

2. Snijd het brood in blokjes van ca. 1 cm en snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan en bak het brood in ca. 8 min. op middelhoog vuur knapperig. Bak de laatste minuut de knoflook en tijm mee.

3. Snijd de peterselie fijn. Verhit een soeppan met de rest van de olie en bak de geroosterde courgette 1 min. op hoog vuur. Voeg ⅔ van de peterselie, de melk, de helft van de geitenkaas en het water toe en breng op smaak met peper. Laat ca. 10 min. koken, pureer de soep glad met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel meer water toe als de soep te dik is.

3. Verdeel de soep over kommen en strooi de rest van de geitenkaas, de croutons, peper en de rest van de peterselie erover.

Snap

3. Restjessoep: Welke groente heb je nog in de kast liggen?

Ingrediënten (4 personen):

800 gram restjes groente2 blokjes groente bouillon1 handje verse kruiden naar keuze. Bijv. basilicum of peterselie

1. Snij de groente in grove stukken en doe ze in een soeppan, samen met 1 liter water en 2 blokjes groentenbouillon. Laat het geheel minimaal 15 min. Pruttelen tot de groente gaar zijn.

2. Pureer de groente fijn en voeg naar eigen smaak peper en zout toe.

3. Wil je extra smaak aan je soep toevoegen? Kies ervoor om met stukjes kaas (zoals geitenkaas, roomkaas etc.) of stukjes gerookte kip de soep te garneren. 

Snap

Ga jij één van de bovenstaande soepjes proberen te maken? Laat het ons weten in de reacties!


Leestip: “Oh la la: waarom de herfst hét seizoen is voor je seksleven” 

's avatar
2 jaar geleden

Lekkeeeeeer

Laura Hogendoorn - Hoofdredacteur Mamaplaats's avatar

Lekkerrrr!! Makkelijk, snel, goedkoop én gezond!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mamaplaats?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.