Snap
  • Relatie
  • Seks
  • indeslaapkamer
  • tussendelakens

Oeh la la: waarom de herfst hét seizoen is voor je seksleven

Hét moment voor wat meer quality time met je partner ;)

De mensen die denken dat de zomer de season of love is, hebben het mis! Juist in de herfst krijgt ons libido een boost en hebben we meer zin in seks, hoe zit dat?


Cocoonen


De regen tikt tegen het raam, de kaarsjes branden, de tafel staat vol hapjes en Netflix wordt opgestart om een film uit te zoeken. In de herfst groeit het verlangen naar cocoonen op de bank. Relaties zijn in deze periode van het jaar vaak intenser en partners besteden meer aandacht aan elkaar. Er is meer behoefte aan affectie en genegenheid, wat leidt tot meer avonturen tussen de lakens! Wist jij dat in de herfst meer mensen zich verloven of aan een relatie beginnen? De zomer is juist het seizoen dat meer koppels uit elkaar gaan.


Hormonen


Uit studies blijkt dat het libido van zowel mannen als vrouwen stijgt, omdat het testosterongehalte toeneemt. Dit vergroot onze sekslust. Oeh la la! Dit 'verschijnsel' komt waarschijnlijk nog uit de oertijd. De herfst werd gezien als het seizoen waarin veel dieren samen gingen paren. Bovendien hadden baby's die verwerkt werden in de herfst, hogere overlevingskansen dan baby's die in de koudere wintermaanden geboren werden. Interesting!

Uit een ander onderzoek blijkt dat er in de zomer- en wintermaanden juist een sterke daling is van het testosteron van mannen en vrouwen. Als het aan het testosteron ligt, is de herfst dus een periode voor een hoger libido.


Vruchtbare periode

Vanwege de warmte in de zomer neemt de zaadcelproductie af. Het duurt enkele weken voordat die productie weer hersteld is. De optimale periode om een kind te verwekken, is dan ook de herfst. Deze vruchtbare periode zorgt voor een oerdrang bij mannen, wat zich uit in meer seks. In Nederland worden de meeste baby’s geboren in juli, augustus en september. Even terugrekenend zijn we dus in de maanden oktober, november en december het actiefst in bed.


Ieder lichaam is anders

Natuurlijk zijn er veel meer aspecten die invloed hebben op het libido. Lang niet iedereen zal zich in bovenstaande kunnen vinden. Maar als je merkt dat je de komende maanden plots meer zin hebt, weet je waar het aan kan liggen.


Leestip: De lekkerste soepjes voor de herfst

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mamaplaats?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.