Snap
  • kanker
  • operatie
  • ziek
  • Kinderwens
  • spannend

1,5 dag na kankerdiagnose wordt hij al geopereerd

Tijd om te beseffen wat ons is overkomen is er niet.

De huisarts legt uit dat wij morgen al verwacht worden in het ziekenhuis. In het ziekenhuis vertelde ze nogmaals dat mijn man kanker had. Het betreft teelbalkanker en hij behoort tot de risicogroep. Mannen tot 35 jaar behoren bij deze kanker tot de risicogroep. Totaal nieuw voor ons. Er werd uitgelegd dat er altijd een operatie plaatsvindt omdat in dit gebied helaas niet iets te redden valt als daar iets zit.


Er werd door de arts gebeld naar de planning en kregen te horen dat mijn man binnen anderhalve dag al geopereerd wordt. Het betreft een dagopname en mag dus na de operatie naar huis. Het herstel zal twee weken duren en hierna kun je alles weer doen. Ook om de kinderwens hoef je je niet druk te maken. Het scheelt dat de man er twee heeft hé zei de arts heel droog.

De volgende ochtend melden wij ons in het ziekenhuis. Mijn man zou als tweede worden geopereerd deze dag dus het kon nog even duren. Echter om 11:30 was hij nog steeds niet opgehaald en begon het nuchter zijn toch wel vervelend te worden. Gezegd om proberen even wat te slapen, dan vergeet je een beetje je je honger. Maar net als mijn man een beetje slaapt, komen ze hem om 12:15 ophalen.


De operatie duurt lang en ik maak me zorgen. Het blijkt dat mijn man nog een hele tijd beneden nog heeft moeten wachten. Dus gelukkig zorgen om niets. De operatie is goed gegaan! Bij terugkomst geeft mijn man aan dat hij veel pijn heeft en hij ziet ook wit. Hij krijgt extra morfine. Ondanks dat hij extra morfine heeft gekregen, mag hij toch een uur later naar huis.

De terugweg is alles behalve soepel. Na vijf minuten moet ik al stoppen omdat hij moet overgeven en ik twijfel om terug te rijden. Mijn man geeft aan dat het weer gaat en zijn zo thuis.

Ik moet hem een trap omhoog helpen om in ons appartement te komen en met ons lengte verschil van 30cm wel een uitdaging…Hij ligt uiteindelijk in bed en het herstel kan beginnen.


Het herstel zou volgens de arts twee weken duren, maar dit worden 6 weken. Een hoog frustratiepunt van hem want hij werkt in een fysiek beroep en wilt gewoon weer alles kunnen doen. Ook wilt zijn wond niet goed genezen want als hij op de bank ligt, springt opeens heel veel wondvocht met bloed. Gelukkig, geen pus en hierna geneest de wond eindelijk goed.


Wij hebben ook nog een afspraak staan in het ziekenhuis om de wond te laten nakijken. Het ziet er goed uit en de uitslag van de scan, bloedonderzoek en tumor worden besproken. In de tumor zijn twee soorten kanker gevonden, een traag groeiende en een snel groeiende. Het ‘geluk’ was dat de snel groeiende zorgde dat het snel zichtbaar werd, dat iets niet in orde was met hem. Uit bloedonderzoek kwam namelijk niet na voren dat mijn man kanker had…

Op de scan hebben ze twee plekken op de longen gevonden, die ze niet kunnen plaatsen. Dit zal nog besproken moeten worden in het team of hiervoor verdere behandeling voor nodig is zoals chemo.

Er breekt weer spannende tijden aan… Is het hiermee klaar of staat ons nog een hele weg van behandelingen te wachten? 

Lees ook: Van onbezonnen twintigers naar kankerpatiënt

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Icsi.na.kanker?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.