Snap
  • kanker
  • Kinderwens
  • operatie
  • ziek
  • ziekenhuis

Van onbezonnen twintigers naar kankerpatiënt

23 jarige met teelbalkanker en staat je kinderwens op de tocht.

Ik ben Kyara (31 jaar) en inmiddels getrouwd met Nick (30 jaar). Wij zijn dit jaar 14 jaar samen en hebben samen al heel wat obstakels gehad. Ik was 17 jaar toen ik Nick leerde kennen via vrienden en een tijd lang waren wij gewoon vrienden. Door een scooter ongeluk dat Nick kreeg besefte ik dat hij niet een ‘gewone’ vriend was. Vanaf toen is onze relatie gestart. 

Wij gingen van een vrij gewone onbezonnen jeugd waarin wij beiden een opleiding volgden, naar een baan in ons vakgebied. Van nog thuiswonend, naar samen een appartement huren. Echter woonde wij net een zes maanden samen toen ik op een dag merkte dat Nick veel stiller was als anders. Ik vroeg hem toen wij in bed lagen of er iets was. Hij vertelde dat hij sinds gisteren last had van beneden. Ik schrok, maar wilde hem gerust stellen. Misschien is het een ontsteking? 

Toch besloten wij de volgende ochtend de huisartsenpost te bellen. Daar gaven ze aan het in de gaten te houden en maandag meteen de huisarts te bellen voor een check. Maar nog geen uur later werden we teruggebeld en wilden ze ons toch zien. 

Op naar de ziekenhuis. Nick werd gecontroleerd en inderdaad was zichtbaar iets aan de hand. Doordat wij op dinsdag op vakantie zouden vertrekken, besloten ze eerst een antibioticakuur te geven. Na de vakantie moesten wij voor de zekerheid een echo laten maken om alles uit te sluiten. 

Nou, je kunt je voorstellen hoe die vakantie is geweest. Het was heel beladen want Nick voelde dat het niet klopte. Dit kwam omdat hij geen pijn ervaarden, maar het wel zichtbaar veranderde. 

Na onze vakantie hadden wij twee dagen later, laat in de middag de echo staan. Ik mocht gelukkig mee naar binnen. De echo werd gemaakt en er was duidelijk ander beeld tussen links en rechts. De radioloog zei dat hij niets mocht zeggen omdat het nog beoordeeld moet worden, maar wij morgenvroeg meteen even de huisarts moesten bellen. 

Eenmaal thuis belde onze huisarts zelf om 17:05. Hij vroeg of wij nog even langs wilde komen want hij had de uitslag van de echo. Eenmaal bij de huisarts, brak hij het ijs. Hij wilde dat onze kennismaking met elkaar op een andere manier zou zijn, maar gaf aan dat Nick kanker had. De grond zakte onder onze voeten vandaan. Hoe kan dit? Van altijd gezond, maar zelden een griep, naar opeens kanker in je lijf? 

Ik weet nog dat wij helemaal beduusd naar de auto liepen. Hoe gaan wij dit iedereen vertellen? Hoe erg is het? En hoe staat het met onze kinderwens? De autorit naar zijn ouders duurde voor ons gevoel ontzettend lang. Hoe vertel je hun dat hun zoon ziek is?


Lees verder in deel 2 dat binnenkort online komt!




Mamaplaats's avatar
1 maand geleden

Welkom op Mamaplaats ❤️

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Icsi.na.kanker?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.