Snap
  • babyhuidje
  • verzorging
  • winter
  • herfst

Zachte babyhuidjes in de herfst en winter!🍂❄️

4 tips om jouw kleintje zijn/haar huid te verzorgen

Het is weer die gezellige tijd van het jaar: de herfst en winter staan voor de deur! Terwijl we onze sjaals en dikke truien tevoorschijn halen, moeten we ook denken aan de gevoelige huid van onze kleintjes. Geen zorgen, we hebben een paar tips om ervoor te zorgen dat die babyhuidjes gezond blijven, zelfs als het buiten koud is!

Bubbeltijd

Na een speelse dag in de herfstbladeren of sneeuw is het badtijd. Gebruik een milde, hydraterende babyzeep om de huid van je kleintje schoon te houden.

Hier is een geheim: voeg een paar druppels natuurlijke olie, zoals kokosolie, toe aan het badwater voor wat extra zachtheid.

Laagjes, laagjes, laagjes

Als we onszelf inpakken in gezellige truien en jassen, moeten we dat ook voor onze baby's doen. Kleed je kleintje in laagjes, zodat je ze gemakkelijk iets uit kunt trekken als ze te warm worden. Katoenen kleding is top, omdat het ademt en het hun huid zacht houdt.

Smeren maar!

Een goede vochtinbrengende crème is je beste vriend in de herfst en winter. Smeer de huid van je kleintje met een beetje crème in zodra ze uit bad komen, maar ook 's ochtends en 's avonds zijn belangrijke momenten. Let op plekken als ellebogen en knieën, en wie weet zie jij nog andere droge plekjes. 

Love & Care

Last but not least, vergeet niet dat liefde de allerbeste verzorging is. Een knuffel hier, een kusje daar, het warme contact met jouw huid is een van de beste dingen voor je baby. 

Met een beetje extra zorg en aandacht blijven die babyhuidjes zacht en glad, zelfs als de temperaturen dalen. Geniet van het seizoen en van die gezellige verzorgingsmomentjes met je kleintje! 🤗

Leestip: herfstige self-care ideeën voor drukke mama's

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mamaplaats?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.