Snap
  • metime
  • selfcare
  • herfst

Herfstige self-care ideeën voor drukke mama's

Heb jij ook even me-time nodig? Hieronder 7 tips voor ontspanning!

De bladeren vallen van de bomen en de lucht ruikt naar herfst. Voor drukke moeders kan deze tijd van het jaar hectisch zijn, maar het is ook belangrijk om wat tijd voor jezelf te nemen. Hier zijn een paar eenvoudige en leuke ideeën voor ontspanning en me-time. Speciaal voor jou, jonge mama!


Wandelingen in de natuur

Trek je wandelschoenen aan, pak de kinderwagen en ga naar buiten voor een rustige wandeling in het park of het bos. De frisse lucht doet wonderen voor je humeur!🍂

Knusse filmavonden

Breng wat gezelligheid in huis met filmavonden. Kies je favoriete films of nieuwe releases uit, maak wat popcorn, steek een lekkere geurkaars aan en nestel jezelf onder een deken op de bank. Een perfecte manier om te ontspannen na een drukke dag.

Creativiteit

Laat je creatieve kant zien! Probeer een nieuwe hobby, zoals tekenen, schilderen of zelfs breien. Het hoeft niet perfect te zijn, het gaat erom dat je plezier hebt en je gedachten even kunt loslaten.

Warme drankjes

Geniet van de heerlijke herfstsmaken met warme drankjes. Of je nu van thee, koffie of warme chocolademelk houdt, neem de tijd om te zitten en te genieten van je favoriete drankje.

Een ontspannend bad

Als de kleintjes slapen, trakteer jezelf dan op een ontspannend bad. Voeg wat geurende badolie toe, steek wat kaarsen aan en speel rustgevende muziek af. Sluit je ogen en ontspan.🛀

Boeken lezen

Pak dat boek dat al een tijdje op je nachtkastje ligt te wachten om gelezen te worden. Lezen kan je meenemen naar andere werelden en je helpen te ontspannen na een drukke dag. Zelfs een paar bladzijden voor het slapengaan kunnen een groot verschil maken.

Qualitytime met vriendinnen

Plan een gezellige middag of avond met je vriendinnen. Het hoeft niets groots te zijn, een kopje koffie drinken of samen koken kan al heel gezellig zijn. Praat, lach en deel je ervaringen - het helpt om te weten dat je niet alleen bent in deze drukke mamawereld.

Onthoud dat zelfs in de drukste tijden het essentieel is om voor jezelf te zorgen. Deze herfst, neem een beetje tijd voor ontspanning en me-time. Je verdient het!💞

Heb jij nog meer tips die zorgen voor ontspanning? Laat het weten in de reacties!

Leestip: 20x babynamen die perfect passen bij de herfst!


Mamaplaats's avatar
1 jaar geleden

Heb jij nog meer tips die zorgen voor ontspanning? Laat het weten in de reacties!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mamaplaats?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.