Snap

Tv het huis uit, wie doet er mee?

Over het irritante stemmetje van Peppa Big en het jaloersmakende figuur van Barbapapa

2 uur en 34 minuten. Dat is de gemiddelde tijd dat Nederlanders per dag tv kijken. En dit staat dus nog los van alle andere schermpjes. Helaas worden die minuten hier thuis gevuld met het irritante stemmetje van Peppa Big, de nog altijd even slechte sketches van Bassie en Adriaan, het betweterige gedrag van Inspector Gadget en het jaloersmakende figuur van Barbapapa.

Uiteraard, het kan altijd nog erger. In de Verenigde Staten staat de gemiddelde kijktijd op 4 uur per dag. Dat is 1460 uur per jaar. Maar goed, als ik in een land zou wonen waar alle 54 seizoenen van As The World Turns ‘on demand’ te bekijken zijn, zou ik ook lekker met een bak popcorn achter het scherm wegkwijnen.

Nou denk je misschien: ach ja, maar die tv zorgt toch ook voor vermaak? FOUT. Ik weet niet hoe het bij jullie thuis zit, maar hier zorgt het alleen maar voor explosieve ruzies tussen de kinderen. Ze krijgen ruzie over wie wat wil kijken, ruzies over wie er dan wel niet expres voor het beeldscherm gaat staan, ruzies over wie het knopje van de afstandsbediening mag indrukken. Het maakt eigenlijk niet uit waarover, als er ruzie gemaakt kan worden, wordt er ruzie gemaakt.

En omdat ik daar meer dan klaar mee ben, heb ik het snode plan opgevat om de tv gewoon het huis uit te doen. Nou ja gewoon… dat heeft nog wel wat voeten in de aarde gok ik. Maar we gaan binnenkort verhuizen en dat lijkt mij de uitgelezen kans. En dus zit ik nu te broeden op de juiste zin om deze droevige boodschap over te brengen. “Oo dat scherm, ja dat heeft de verhuiswagen helaas niet overleefd en papa en mama hebben geen geld om een nieuwe te kopen.” Of: “Een tv? Wat bedoel je precies? Kan me niet heugen dat we dat eerder wel hadden.” Ook een optie: “Kinderen in Afrika hebben er ook geen en zijn niet minder gelukkig dan jij.”

Enfin, ik moet het nog even een beetje fijn slijpen, maar de basis ligt er. Nu al een heerlijk vooruitzicht dat die ruzies straks -samen met de tv- de deur uit zijn. Tuurlijk verzinnen ze dan wel weer iets anders om over te bekvechten, maar daar verzinnen we dan wel weer iets op.

Dus, weg met die tv. Wie doet er mee?

Liefs, Laura

Zien wat Laura allemaal nog meer meemaakt, volg haar op haar Instagram

Snap
1 jaar geleden

Hier is hij begin van de vakantie het huis uit gegaan. We hebben gezegd dat we hem op marktplaats hebben gezet omdat ze er teveel om zeuren. Heerlijk, het is gelijk een andere sfeer in huis. Tijdens het koken zitten de kinderen aan tafel te puzzelen of we spelen een bordspel. Ik vind het oprecht jammer dat mijn man hem weer terug wil hebben. Van mijn mag hij weg blijven😅