Snap
  • Bevallingsverhalen
  • #borstvoeding
  • Bloedverlies
  • #bevallingsverhaal
  • Fluxus

Wakker worden op de IC zonder man en baby

Fluxus van 4 liter

Ik had eigenlijk dus een grote wond ter grote van de placenta in mijn buik.

Myla werd van mijn borst gehaald en in haar bedje gelegd en ik voelde mijzelf zwak en bleek worden. Met mijn laatste kracht zei ik mijn partner zijn shirt uit te doen en Myla op zijn blote borst te leggen. Wij hadden namelijk met elkaar afgesproken dat Jeffrey bij Myla zou blijven, zodra er met mij iets zou gebeuren.

Met spoed moest ik naar de ok en mijn partner zou ik na een minuut of 20-30 weer zien. Wat er daarna gebeurde weet ik niet zo goed, ik heb dit allemaal in een roes meegemaakt.

Uiteindelijk werd ik na ruim 4 uur! wakker op de IC, zonder partner en zonder baby, maar wel aan de toeters en bellen en een man die een infuus in mijn bovenarm probeerde te prikken. Door het vele bloedverlies lukte het niet om een ader te vinden en was het alleen met veel moeite en met een echo mogelijk om mijn ader te vinden.

Gelukkig kwam Jeffrey al snel met Myla en mijn ouders. Wat was dit emotioneel. Want dit was alles behalve wat ik mij had voorgesteld van een bevalling. Je bereid je namelijk niet voor op het ergste en dit was voor mij toch wel een hel waar ik door ben gegaan. Ik bleek namelijk 4 liter bloed kwijt te zijn geraakt.

Mijn wens was om borstvoeding te geven en ik heb alles op alles gezet om dit te laten slagen, hoewel ik wist dat het erg moeilijk kon worden na een extreme Fluxus. Wat was ik blij toen dit lukte en Myla en ik bleken een goed team te zijn, want ik heb haar uiteindelijk ruim 2,5 jaar kunnen voeden.

Al snel bleek ik na de bevalling mijn verhaal niet te kunnen delen. Met mijn partner had ik het er wel over, maar het was voor ons beide een traumatische ervaring en we verwerken ons verdriet en angsten op een andere manier. Zelfs met mijn moeder lukte het niet om mijn bevallingsverhaal te delen, ze vroeg er vaak naar, maar ik probeerde er altijd omheen te praten, omdat het mij gewoon niet lukte om hier over te praten. Ik voelde angst, tranen en een benauwd gevoel. Zolang ik maar zei dat alles goed ging, was het oké. Tot ik mijzelf echt niet goed in mijn vel voelde zitten en de angst van de bevalling groter en groter werd. Helemaal als mensen vroegen wanneer er een tweede kindje zou komen, want Myla was een super lief en rustig meisje.

Deze vraag benauwde mij, want wilde ik wel een tweede kindje? 

Kun je ook lezen: "Zonder klachten tóch baarmoederhalskanker"

's avatar
1 jaar geleden

Lieve Anna-Belle,

's avatar
1 jaar geleden

Ik heb hetzelfde meegemaakt. Je gaat door een hel. Ik weet niet hoe het bij jou was, maar ik kon niet genieten van de kraamweken en ben nu (ruim een jaar later) nog steeds niet de oude. Ik ben wel in therapie geweest (EMDR) en heb er enorm veel over gesproken met eigenlijk iedereen die het maar wilde horen. Inmiddels ben ik nu 6 weken zwanger van ons tweede minimens. Ik merk dat jouw verhaal mij emotioneert en dat ik ergens ook een beetje spanningen voel voor een tweede bevalling. Maar ik ben ervan overtuigt dat wij als vrouwen sterk genoeg zijn om dit soort heftige dingen te overleven (emotioneel, fysiek en mentaal). Gooi het open, praat erover, ga in therapie. Jij kan dit!

's avatar
1 jaar geleden

Hoihoi. Heb je mijn andere blogs gelezen??

's avatar
1 jaar geleden

Ik sta niet ingelogd zie ik 🙊. Ik heb ondertussen emdr gehad en kan gemakkelijker/makkelijk over de bevalling praten. Heel herkenbaar wat je schrijft. Dat mijn verhaal emoties bij jou oproept, het is dan ook nog super recent voor jou. Hoop dat alles tijdens je zwangerschap spoedig mag verlopen en dat je (net als ik) een droom tweede bevalling hebt ❤️

Dibachli's avatar
1 jaar geleden

Blijf hier niet mee lopen,maar ga praten met mensen die hieronder gespecialiseerd zijn!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Anna-Belle91?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.