Snap
  • Bevalling
  • Bevallingsverhalen
  • ballon
  • weeënopwekkers

Bevallingg deel 1!

Wachten en wachten en wachten..

We kozen dus voor een inleiding. Ik werd op donderdagmiddag opgenomen in het ziekenhuis met dus het vermoeden van zwangerschapsvergiftiging.  Aangezien ik me (nog?) Goed voelde en ik 4 dagen later toch uitgerekend was besloten we dit.

'Savonds werd er al een ballonetje geplaatst. Geen fijn gevoel kan ik je vertellen maar ik wist, een bevalling is nog 10x erger! Dus even doorbijten.

Eenmaal terug in de kamer moest ik aan de ctg, om te kijken hoe de baby erop reageerde. Ik werd zo nerveus van dat gepiep de hele tijd, en mijn bloeddruk weer meten.. Nadat dit allemaal goed was, lekker een potje yathzee gedaan met mijn man, die overigens alle dagen gewoon mocht blijven slapen, super fijn! Lekker proberen te slapen. Geen idee wat me de volgende dag te wachten stond. 


Snachts als ik naar het toilet moest, moest ik even een belletje geven, dan zou er iemand komen om en mijn bloeddruk te meten en mijn gespaarde urine mee te nemen voor onderzoek.  Zo gezegd zo gedaan, het ballontje zat er nog in en de nacht kon vervolgd worden. 


Rond 7 uur kwamen ze me weer aan de ctg leggen, net ervoor viel mijn ballon eruit! Ik weet nog dat ik dacht, Yes! Dan gaat het misschien wel beginnen. Voordat ik aan de ctg werd gelegd wilde ze eerst kijken wat mijn ontsluiting was.. een krappe 2cm! Dat is nog lang niet genoeg.. 


Ik zou gaan beginnen met de weeënopwekkers.. elke 4u een pilletje. Door miscommunicatie tussen het personeel kreeg ik mijn eerste pil pas om half 12 die dag, dat zou betekenen dat ik er maar 3 krijg, ipv de maximale 4 per dag omdat ze niemand de nacht insturen met zn pil ivm de controle bij de baby.. dit was balen! Maar misschien werkte het ook wel met 3 pillen.. 


Ik werd meerdere keren gecontroleerd maar er was nog geen vooruitgang te zien. De baby deed het goed en ik voelde me eigenlijk ook prima! Savonds maakte ik me op tijd weer klaar voor de nacht en ben toen lekker gaan slapen. 

De volgende ochtend stond er weer een nieuwe gynaecoloog voor mijn neus, ik heb er wat gezien deze dagen hoor.. Ze wilde misschien nog een ballon plaatsen maar hiervoor wilde ze eerst kijken hoeveel cm ontsluiting ik op dat moment had.. Dit bleek 3 cm te zijn en een ballon plaatsen zou weinig nut hebben.  Gelukkig.. want buiten dat dit geen fijn gevoel is is het ook heel onhandig en ongemakkelijk.  Op naar de volgende pillen.. 

Savonds voordat ik mijn laatste pil vd dag zou krijgen wilde de gynaecoloog mijn ontsluiting nog even bekijken en of ze eventueel mijn vliezen konden gaan breken. 

Ik gaf aan dat ik nog even naar het toilet wilde en toen ik opstond richting het toilet leek het net of ik in mijn broek plaste.. Ik vroeg aan de gynaecoloog of dat normaal was na die pillen, maar natuurlijk waren het mijn vliezen die gebroken waren! Godzijdank in ieder geval nog iets wat "normaal" gaat. 

De verloskundige gingen even overleggen of ze mijn bevalling zouden starten of dat ze hier toch nog even mee wilde wachten. 

Na 15min kwamen ze terug en gingen we toch echt beginnen!! 

Leestip: Nachtmerrie: "Braakneigingen en hoofdpijn, het duurde te lang"

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij MamavanNova'23?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.