Snap
  • #bevalling#vroeggeboorte
  • #babyshower#
  • #34weken

Bevallen op de dag van je babyshower

Letterlijk een babyshower

Terug naar zondag 19 juni 2022, Vaderdag. Precies 34 weken zwanger. De laatste dag voor mijn verlof en de dag waarop vrienden en familie mijn babyshower hebben georganiseerd. 

Wat een gezelligheid! Mijn beste vriendinnen en familieleden hebben een superleuke babyshower georganiseerd met veel cadeaus en leuke spelletjes. Een mooie dag waarbij onze mannen lekker in het bootje stappen om te varen. 

De babyshower loopt ten einde en we gaan uiteraard even met z'n allen op de foto. Ik sta op om een plekje te zoeken in de tuin en voel ineens iets langs mijn benen lopen. "Ik denk dat ik in m'n broek heb geplast... of zo", zeg ik hardop. Ineens gaat alles erg snel.

De vrouwen (moeders) om mij heen weten meteen hoe laat het is en ik strompel maar even naar binnen om naar het toilet te gaan. "Bel de verloskundige maar even", wordt er gezegd. 

10 minuten later staat zij op de stoep. Paniek, er is in het vruchtwater gepoept. We kunnen niet wachten tot manlief thuiskomt, want er is enige haast. We rijden het pad af en daar beginnen de eerste weeën al. Het zal toch niet... denk ik nog. 

Aangekomen in het ziekenhuis word ik aangesloten aan allerlei draadjes waar ik nu eigenlijk niks meer van weet. Eenmaal gesetteld in het bed komt manlief de kamer binnenlopen, gelukkig... Hij is er! 

We krijgen de nodige informatie m.b.t. vroeggeboorte en dat ons meisje direct na de geboorte naar de NEO-afdeling moet. De weeën blijven komen en worden steeds heftiger. Ik krijg zo'n heerlijk pompje waarbij ik met elke puf op het knopje druk. Niet dat het zo vaak helpt, maar het idee is leuk. 

Na een paar minuten zeg ik dat ik wel even wil slapen en draai mezelf op m'n zij. Ik sluit m'n ogen want de pomp doet z'n werk. Helaas te goed. Ik was knock-out en ook de hartslag van de baby daalde. Hup, weg met die pomp! "Doe dan maar een ruggenprik", zeg ik dromerig. Nope, dat ging niet gebeuren want ik was al te ver heen. Dan maar op karakter.

"Ze komt eraan!" schreeuw ik door de kamer. Dat kon nog niet volgens de verloskundige. Even checken en ja hoor: dat kon toch wel. Vier keer persen en daar was ze, ondersteund door manlief. Ons mooie kleine meisje Jamie. 

Tot onze verbazing mocht ze toch ruim een kwartier bij mij op de borst liggen. Ze deed het zo goed! Toen met kersverse papa mee naar de NEO-afdeling. Ook daar deed ze iedereen verbazen. Geen zuurstof nodig, alle check's dik in orde en ze deed het gewoon allemaal 'even'. Zo ontzettend sterk als dat jij bent, lieve Jamie. 

Trending op Mamaplaats: Mijn hele leven draaide om Kiera

11 maanden geleden

Het was een voorrecht om hierbij aanwezig te zijn! Zo prachtig om je kleindochter geboren te zien worden. En wat deed jij het ook goed Stephanie!

11 maanden geleden

Wat een herkenbaar verhaal plaats jij. Hier bevallen met 35 weken van een hele lieve zoon. Gelukkig geen couveuse voor ons, maar wel een weekje neo afdeling en helaas ook geelzucht. Ons mannetje heeft heel even moeten wennen aan het op temperatuur blijven, maar is inmiddels 7 weekjes en doet het super goed.

11 maanden geleden

Wat 'grappig' om te lezen dat het vergelijkbaar is geweest. Vond je het moeilijk, dat geelzucht? Ik had er erg veel moeite mee. Niet zo zeer dat Jamie geel werd, maar vooral hoe ze machteloos, volledig naakt onder de lampen lag. Ik kon er niet naar kijken. :( En wat fijn dat nu alles goed gaat! ♡

11 maanden geleden

Wat 'grappig' om te lezen dat het vergelijkbaar is geweest. Vond je het moeilijk, dat geelzucht? Ik had er erg veel moeite mee. Niet zo zeer dat Jamie geel werd, maar vooral hoe ze machteloos, volledig naakt onder de lampen lag. Ik kon er niet naar kijken. :( En wat fijn dat nu alles goed gaat! ♡

1 jaar geleden

Hier ook met 34 weken "zomaar" en snel bevallen van een verrassend sterke jongen in 2021. Ben benieuwd hoe het nu met jullie gaat!

1 jaar geleden

Het gaat hier hartstikke goed! Jamie is nu 10 mnd en gaat razendsnel! Ze loopt voor in ontwikkeling en gelukkig heeft ze daar geen moeite mee. Mondje al vol met tandjes en altijd vrolijk. Ze is nog wel klein van stuk, maar dat vind ik helemaal niet erg aangezien ze zo snel gaat. Hoe doet jullie mannetje het?

1 jaar geleden

Met ons gaat het goed! We hebben er bij Thomas gelukkig weinig van gemerkt. Sommige cognitieve mijlpalen werden in het begin iets later behaald (eerste lachje etc.) Gek genoeg liep Thomas ook altijd lichamelijk juist voor. Voor het eerste levensjaar merkten we hier eigenlijk niets meer van de vroeggeboorte aan hem.

1 jaar geleden

Ik ben bevallen van een 1 ei tweeling met percies 37 weken en tegen ons zeiden ze moet wel in conveseu op de kinder afdeling. Alleen onze sterke jongens ging ook iedereen verbazen en kon gewoon naast mij liggen in normaal bedjes in plaats van conveseu 😀

1 jaar geleden

Dat is fijn hè! Jamie mocht na twee dagen ook lekker in een normaal bedje samen op de kamer.