Snap
  • luiers
  • besparen
  • Baby
  • tips

Geld besparen op luiers: zo pak je dat aan

We geven je een aantal handige tips

Een van de allereerste benodigdheden voor je baby zijn luiers. In het eerste jaar van zijn of haar leven gebruikt je kleintje er ongeveer zeven per dag, wat neerkomt op zo'n negenveertig per week! Met zoveel luiers in het spel, is het prettig als je niet al te veel geld hoeft uit te geven. Maar hoe doe je dat? In dit artikel delen we vijf handige tips om te besparen op de luiers voor je baby.

1. Speur naar aanbiedingen

Besparen op luiers begint met het slim inslaan van aanbiedingen. Zowel in de winkel als online zijn er vaak koopjes te vinden. Op het web kun je eenvoudig verschillende aanbieders vergelijken en zo de beste deals scoren.

2. Kies voor bulkverpakkingen

Ga voor grootverpakkingen van luiers. Deze zijn vaak voordeliger omdat je in één keer een grote hoeveelheid koopt, wat resulteert in een lagere prijs per luier. Soms zijn bulkverpakkingen ook nog eens extra afgeprijsd, waardoor je nóg meer bespaart. Het is wel belangrijk om vooraf te bedenken hoeveel je nodig hebt. Baby's groeien snel, en voor je het weet zijn ze toe aan een grotere maat. Te veel van één maat inslaan kan dus betekenen dat je later met ongebruikte luiers zit.

3. Wees zuinig met gebruik

Je hoeft niet bij elk plasje meteen een schone luier aan te doen. Babybroekjes kunnen vaak meerdere plasjes opvangen voordat ze echt verzadigd zijn. Door hier slim mee om te gaan, bespaar je flink op het aantal luiers dat je nodig hebt.

4. Overweeg wasbare luiers

Wasbare luiers zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook portemonneevriendelijk. Doordat je ze kunt hergebruiken, bespaar je op de lange termijn aanzienlijk. Bovendien zijn ze vaak zachter voor de tere babyhuid en kunnen ze luieruitslag helpen voorkomen. Een bijkomend voordeel is dat je bij een eventueel volgend kindje dezelfde luiers opnieuw kunt gebruiken, waardoor je nog meer bespaart. En voor de prijsbewuste ouders: tweedehands wasbare luiers zijn ook een optie. Als je wilt dat je kind wasbare luiers draagt, zul je je daar wel even in moeten verdiepen. Er zijn verschillende soorten en maten. Als de luier niet goed past, kan je kind doorlekken. Het handigst is om tijdens je zwangerschap van verschillende modellen een proefexemplaar aan te schaffen.

5. Ontdek de luierbank

Is het budget écht krap? Check dan of er een luierbank bij jou in de buurt is. Net als een voedselbank, is dit een plek waar ouders overtollige luiers naartoe kunnen brengen. Andere ouders kunnen deze luiers dan tegen een lage prijs aanschaffen. Luierbanken zijn in opkomst in Nederland. Let wel op dat het niet alleen een inzamelpunt is, maar ook daadwerkelijk luiers verkoopt. Hou daarnaast de aanbiedingen goed in de gaten, zo ben je altijd verzekerd van de beste deals.

Lees ook: 
Een spuit met een naald van 30cm komt tevoorschijn