Blog header image

Wow: baby geboren met staart!

Je zal het niet geloven…

Mexico - Artsen uit Mexico moesten wel even twee keer kijken voordat ze dit geloofden. In hun ziekenhuis werd namelijk een baby geboren met een wel heel bijzonder achterwerk. De baby had een volgroeide staart aan haar lichaam volledig bedekt met huid en haar.


Dit blijkt uit een gepubliceerd ziekenhuisrapport. Het meisje werd op de wereld gezet via een keizersnede. Bij het eerste onderzoek ontdekten de artsen haar staart van bijna zes centimeter lang en een diameter van vijf millimeter. Opmerkelijk is dat het meisje twee kerngezonde ouders heeft en nooit is blootgesteld aan straling of infecties tijdens de zwangerschap. Apart toch?!


Weggehaald

Om te kijken of er ook zenuwen doorheen liepen, hebben de artsen wat testjes uitgevoerd. Ze prikten een naald in de staart om het gevoel te testen. En dat was er, want het meisje begon hard te huilen.

Het is nog onbekend hoe de staart bij het meisje terecht kwam. Volgens de artsen kwam het overeen met een echte menselijke staart. Die worden beschreven als staarten die vet-, bind- en spierweefsel bevatten, maar geen wervels of botstructuren. En dat blijkt behoorlijk zeldzaam. Er zouden slechts veertig gevallen van een ’echte staart’ gerapporteerd zijn.

Bijzonder of niet, het meisje mocht haar staart niet houden: de staart is uiteindelijk onder verdoving verwijderd.


Lees ook: Baby's geven de voorkeur aan knappe moeders