Blog header image

Week 4; BABY VAN 10 MAANDEN OP HET POTJE! #FAIL

Daar gaan we dan, week 4 op het potje, gaat ons dit lukken? Lees mee met ons avontuur...!

Weer een week verder en weer van alles meegemaakt,

Deze week ging eigenlijk niet zo goed, ik was moe en daardoor niet alle cue's meegekregen.

Na de ochtend voeding zet ik hem altijd even op het potje, zo gezegd zo gedaan maar hij deed niets, dus na een paar minuten eraf gehaald want hij was een beetje onrustig. Met de gedachten, ik zet hem over 10 minuutjes er weer op.

Everybody that knows me, weet dat 1 minuut een heel ruim begrip is oor mij, of 2 seconden, want ik heb gewoon echt niet door dat er soms al 10 minuten voorbij zijn, voor mijn gevoel was het hooguit 2 minuten. Even snel afwassen, even snel afstoffen, even snel stofzuigen...#$% hij moest nog op het potje! Dus snel; baby uit box,broekje uit,luier uit en hup op het potje! 

TE LAAT, obviously, heel de luier zat al vol plas #Fail.  Dit gebeurde me bijna iedere dag deze week! My timing is of.....

Vorige week vertelde ik hier dat baby om 5 uur wakker werd om een #2 te doen, dat is gelukkig veranderd! Want na een hele week om half 7 (dan vertrekt mijn vriend naar zijn werk en kust ons gedag) er achter te komen dat baby een spuit luier heeft (doorkomende tandjes) en hem zelf nog half slapend in bad te moeten doen is dat deze week gelukkig veranderd! Hij slaapt nu meestal wel door tot 6 uur en is dan klaar wakker, en gaat rechtop in bed zitten, ik weet dat het dan geen nut meer heeft om hem bij me te nemen, want dan gaat hij gewoon echt niet meer slapen. Dus opstaan, pyjama open knopen en op het potje,

binnen 2 minuten een big  #2 en ook altijd wel een beetje #1. Helaas word hij tussen door s'nachts wakker en ik vermoed dat dat het moment is dat hij dan ook een beetje plast. Het zijn geen volle plasluiers maar wel genoeg om te voelen dat hij iets heeft gedaan!

Ik ben wel heel blij met deze verandering want s'ochtends vroeg poep weg spoelen van zijn lijfje en kleding is so not my kind of morning!  

Even begon ik te twijfelen of ik dit wel kon, maar goed, dat is de vermoeidheid talking en toen de spuit luiers verdwenen en hij s'ochtends (al is het heeel vroeg) gewoon op het potje poept en plast kreeg ik weer een zelfvertrouwen boost dat ik dit WEL kan. 

Maar niet zonder slag of stoot!

Lezen jullie mee hoe het verder gaat? Of ik mijn motivatie weer helemaal terug krijg En of hij ECHT zindelijk word op deze manier?

to be continued

Myfteria
6 jaar geleden

Ik ben benieuwd! Naar aanleiding van jouw eerste blog over zindelijkheid heb ik dat boek gekocht. Ik heb er nog niet in gelezen, maar wil zeker hier wel mee gaan beginnen op korte termijn. Ik ga je blogs vol interesse volgen

MamavanChance
6 jaar geleden

Oh wat leuk om te lezen! Ik mag wel commissie ontvangen dan van de schrijfster;) haha! Ik zal blijven bloggen! Hopelijk met veel succes! X

CCX
6 jaar geleden

Kom op doorzetten, jullie kunnen dit!!!

MamavanChance
6 jaar geleden

Dank je wel x

Anoniem
6 jaar geleden

Ik heb er t volste vertrouwen in dat t jullie gaat lukken

MamavanChance
6 jaar geleden

Dankjewel mam xxxx

Lindsy83
6 jaar geleden

Ik vind het in ieder geval wel heel leuk om jullie avonturen met het potje te lezen, dsu alleen daarom zou ik zeggen, vooral doorgaan! Maar je bent echt goed bezig hoor. Top!

Naomi85
6 jaar geleden

de aanhouder wint! u can most certainly do this! en 's morgens zo wakker worden is zeker niet leuk. maar ook dat is maar tijdelijk, hoe gaat het nu met de tandjes?

Naomi85
6 jaar geleden

en als je zo moe bent, kan je misschien ook een beetje rust pakken als je kleintje slaapt,al ist maar een uurtje... heb je toch even je ogen dicht gedaan! succes met de potty training!

MamavanChance
6 jaar geleden

Dankjewel!! Haha oké! Dat is ook weer extra motivatie! !!

MamavanChance
6 jaar geleden

Ja dat is ook zo! Hoe het er nu uitziet kan het zomaar zijn dat hij wakker wordt met een vol gebit haha

MamavanChance
6 jaar geleden

Ja dat moet ik echt nog leren! !

mamavaneenmeisje
6 jaar geleden

oo het lukt nog steeds wel gelukkig!! Zet een wekker of timer op je mobiel/kookwekker voor de tijd dan vergeet je het niet zo makkelijk. Want een enorm har piepende wekker negeer je niet zo makkelijk.

Anoniem
6 jaar geleden

Ik heb het boek ook gekocht nav je stukje, maar ook nog niet gelezen. Over de nacht zou ik me geen zorgen maken, naar het schijnt zijn ze al even zindelijk overdag voor ze ook de hele nacht door kunnen... Veel succes verder!

Anoniem
6 jaar geleden

Misschien ben ik wel een beetje ouderwets maar is het niet een onmogelijke opgave voor je? Een kind van 10 maanden (lees baby) heeft toch nog geen controle over zijn blaas en spieren om te weten wanneer het moet plassen? Dan komt er ook nog bij kijken dat kinderen die minder vaak op het potje worden gezet sneller zindelijk zijn dan kinderen die vaak op het potje gezet worden. Waarom jezelf zoveel stress aan doen als het niet nodig is? Als t je wel lukt op korte termijn, petje af. Scheelt een hoop luiers ;)

Anoniem
6 jaar geleden

Zolang je kindje niet zelf op het potje/wc kan gaan zitten is het niet zindelijk en moet jij het voor hem doen. En daarbij we hebben allemaal 2 spieren voor het plassen 1 autonoom en 1 die je kan trainen voor je plas op houden. Deze spier kan pas worden getraind vanaf 15 à 16 Mnd. Dus je kan zal eigenlijk niet zindelijk kunnen worden voor die leeftijd tenzij jij zindelijkheid ook verstaat onder, je kindje op het potje zetten. Ik moet zeggen toen mijn dochtertje een jaar was heb ik het ook een poosje geprobeerd. Het ging tot zekere hoogte goed maar op een gegeven moment was ze er helemaal klaar mee en heb ik het erbij gelaten. Ze geeft het vanzelf wel aan, ik laat haar op haar eigen manier, natuurlijke manier, ontwikkelen. ????

Anoniem
6 jaar geleden

Ik doe ook aan natuurlijk ouderschap. En mijn dochtertje communiceert met mij over haar toiletgang. Begonnen met 5 maand ze is nu ruim 10. En wel degelijk heeft zij controle over haar spieren. Maar dat weet je alleen als je het bij je kind hebt gezien. In de poep of plas luier laten lopen is smerig en onterend.

Anoniem
6 jaar geleden

Leuk om te lezen dat er meer ouders zijn die hun baby al vroeg op het potje zetten! Onze tweede zoon gaat sinds de leeftijd van 8 mnd op het potje; vanaf het moment dat hij zelf stevig kon zitten. Binnen een maand had hij genoeg controle om alle poep op het potje te doen. Plas gaat nog wel regelmatig in de (katoenen) luier. Hij is nu 13 mnd. Ik zie dit persoonlijk niet als 'zindelijkheidstraining'. Potje en luier bestaan gewoon naast elkaar, en ik vind het fijn voor hem dat hij niet meer met een poepluier hoeft rond te lopen. Over een paar maanden gaan we eens kijken of hij zindelijk wil worden wat betreft plassen. Op dezelfde manier aangepakt met de oudste, en die was met 22 mnd zindelijk. Zet hem op, je staat hier niet alleen in en je doet er je baby een groot plezier mee!

MummySuze
6 jaar geleden

Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuuuw! Wat knap!!!!!!!!!!!!!!! Je bent een genie!

Anoniem
6 jaar geleden

Sorry maar ik vind 10 maanden wel erg jong voor het potje. Ze zijn nog helemaal niet toe aan zindelijk worden. Gevolg dat je over een tijdje met een kind zit die een plas of poep probleem zit. Alles op z'n tijd.

Anoniem
6 jaar geleden

Helemaal met je eens.... Ik vind 10 maand eerlijk gezegd belachelijk vroeg.

Anoniem
6 jaar geleden

Baby's worden niet zindelijk, ze zijn het al! Het negeren van signalen en ze laten wennen aan de luier als wc is de natuurlijke zindelijkheid afleren. Zet hem op! Ik ervaar super veel lol aan de signalen herkennen die mijn zoon van 3,5mnd me geeft! overdag geen luiers meer en maar enkele kleine plasjes als 'misser'. Zelfs als ik nog zijn broekje uit moet doen en naar het potje loop houd hij het netjes op! Je maakt mij niet meer wijs dat het toeval is dat hij tien keer per dag in het potje plast zodra ik hem er op zet. :D

Kaytje
6 jaar geleden

Heb het zelf ook ff druk gehad dus helaas niet eerder tijd gehad om te lezen. Niet opgeven hoor. Het gaat je zeker lukken. En ik denk dat je zowieso voor een heleboel moeders een inspiratie bent dat het misschien toch wel kan. Ik blijf voor je duimen en ben benieuwd naar je volgende blog over je ervaringen.

Kaytje
6 jaar geleden

Zowel ik, als mijn broertje, mijn dochter en mijn zoontje waren ruim voor 1 jaar zindelijk. Het is wel degelijk mogelijk. Dat het niet kan zijn meer verkooppraatjes van de luierfabrikanten die hopen dat een kind met 10 jaar nog niet zindelijk zijn omdat dat goed is voor hun verkoopcijfers.

Anoniem
6 jaar geleden

Hoi hoi! We zijn inmiddels 3,5 maand verder.... Ik las vandaag een blog over zindelijkheid en moest meteen aan jou denken! Hoe gaat het ermee?

Anoniem
6 jaar geleden

HoI Nijn, leuk dat mijn blog is blijven hangen, het gaat goed.......nog niet zindelijk helaas maar hij doet bijna al zijn plasjes en 99 %van #2 op het potje, ik hoop binnenkort snel een goede update te kunnen geven,het is een struggle om alles draaiende te houden!

Anoniem
6 jaar geleden

Hoi, sorry voor de late reactie, ik geloof ook niet dat het toeval is hoookr! super fijn dat het zo goed gaat...Hoe gaat het nu! ? xxxx

Anoniem
6 jaar geleden

hoI Maaike, ja 10 maanden is vrij vroeg ja, ik hoop het niet, tot nu toe reageert hij tevreden erop!

Anoniem
6 jaar geleden

goede tip heb geen kookwekker dus ik heb nu iedere keer 2 liedjes opstaan en als die klaar zijn dan weet ik, its time! Dus bedankt voor je tip werkt super goed nu

MamavanChance
6 jaar geleden

Wat leuk, en al gelezen?

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi, ja het vergt heel wat doorzettingsvermogen en tijd hoor! Dat klopt.....hopelijk is het wel mogelijk en zo niet...I tried! !!

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi, ja de meningen zijn hier over verdeeld, zoals met alles natuurlijk. Ik ben ook van de natuurlijke weg.

MamavanChance
6 jaar geleden

klopt , ik kon me er eerst ook geen voorstellingen van maken, nu kan ik me niet voorstellen om hem in z'n luier te laten plassen etc . bah.

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi els m super leuk om jouw ervaringen te lezen!!!

MamavanChance
6 jaar geleden

Haha dankuwel dankuwel dankuwel, that feels good to my soul. ....or is it my ego? !

MamavanChance
6 jaar geleden

j a dat denk ik ook.....Zoals ze ons heel veel laten geloven!!! Wat fijn dat jullie zo snel zindelijk waren! !

MamavanChance
6 jaar geleden

Dankjewel heel lief, ja ik blijf doorgaan, bloggen lukt me niet meer zo goed ivm tijdgebrek. Ik ga er wel tijd voor inplannen want dit is niet leuk natuurlijk. .....om opeens te stoppen met het delen! !!