Snap
  • Baby

Voor het eerst uit logeren!

Ken je dat gevoel dat je kindje voor het eerst uit logeren gaat? Vre-se-lijk!

Gisteravond hadden we een feestje; een besloten feest in de kroeg van haar zus. Het was supergezellig en voor ons doen vrij laat (door de gebroken nachten de afgelopen maanden kun je wel zeggen dat we een soort van 'gesloopt' zijn!). We waren om 03:00u thuis, en ik ben al sinds 08:30u wakker. Tussendoor ben ik ook 100x wakker geweest, want ja, ik mis toch de bekende geluidjes van onze kleine meid!

Onze kleine meid (4 maanden) is uit logeren, voor het eerst, bij opa en oma! Niet alleen een nieuwe ontwikkeling voor haar, maar ook voor mams! Gister bij het wegbrengen, stond ik met het afscheid nemen met tranen in mijn ogen! Ik wilde niet weg, ik wil haar altijd bij me hebben.. Maar nee, af en toe moet je ook los kunnen laten. En ik weet dat ze in goede handen is bij mijn schoonouders.

Ook de eerste keer naar het kinderdagverblijf. Ik had met mijn man afgesproken dat ik haar een paar keer weg zou brengen tijdens de laatste 2 weken van mijn zwangerschapsverlof. Dit om te wennen, maar meer het wennen voor mij dan voor haar! Ook daar stond ik bij het afscheid nemen mijn wangen te drogen, gelukkig kreeg ik veel bijval van andere moeders, dat deed me goed! Sjonge, wat doet dat toch allemaal met je!

Vanmiddag gaan we haar weer ophalen. Geen telefoontje of appje dat het niet goed gegaan is, dus hopelijk krijgen we dat straks niet te horen!

Nog een paar uurtjes.. Dan kan ik haar weer in mijn armen sluiten en knuffelen...!

8 jaar geleden

Na 15 maanden moet ik nog steeds even slikken als ik mijn meisje uitzwaai als ze uit logeren gaat. Maar zowel mijn ouders als Elfa genieten van het uitje dus het is altijd snel weer over. Maar toch blijft het altijd een momentje. En ik vind het 's ochtends zo ongezellig. Dan ben ik blij als ze er weer is.