Snap
  • vakantie
  • gezinsvakantie
  • vakantietips
  • dubai
  • borstvoeding
  • borstvoedingstruggles

Vakantie met kleine kinderen: keihard werken!

Naar Dubai met een kleuter en een baby: dat was niet echt ontspannen

Zoals je aan mn wallen kunt zien op de foto, heb ik zeker genoten van onze vakantie! Met niet zo heel veel slaap, maar ik mag niet klagen...


Het is ongeveer 7 uurtjes vliegen naar de Verenigde Arabische Emiraten. Het tijdsverschil is maar 3 uur. Dus er was niet echt sprake van een jetlag. Een echte aanrader voor gezinnen (eigenlijk iedereen) die in de winter opzoek zijn naar een vakantiebestemming met gegarandeerd zon en warmte.


Keilah is bijna 9 maanden en ik geef nog steeds borstvoeding. Dit heeft zo zijn voor- en nadelen. De vliegreis bijvoorbeeld; niks op aan te merken. Beide kindjes deden het voorbeeldig! Wel voel ik me gebruikt, door de jongste. Djordy (mijn vriend) noemt mij nu ook 'the human pacifier' en dit... kost heel veel energie.

Naast de ochtend-, middag- en avondvoedingen. Moest zij ook in het vliegtuig, aan de borst. In de taxi, aan de borst. Zelfs in de nacht sliep ze niet door, dus... aan de borst. 

Ook wel een beetje 'mijn eigen schuld', ik heb haar nooit een speen aangeboden. Bij Djano is het mij ook gelukt nooit een speen te gebruiken. Naar mijn idee, hebben babies van deze leeftijd ook geen zuigbehoefte meer. Al die moeite straks om de speen weer af te leren, nee, liever niet. 


We verbleven in een resort, naast de bekende JBR The Walk. Onderaan Palm Jumeirah, in Marina. Lekker centraal. Alle bezienswaardigheden, attracties en activiteiten die wij hebben gedaan waren niet langer dan 30 minuten rijden. Taxi's daar kosten trouwens geen drol. 


Mocht je die kant op gaan en tips willen, stuur me gerust een berichtje!


PS. De reden dat Djano zo boos kijkt, is omdat hij een Spiderman-ballon had gekocht in Global Village, die ik had vastgemaakt aan de buggy. (Oja, de cabinsize buggy die wij hebben, is echt een wereldding. Sinds Djano altijd al met ons meegegaan op vakantie!) In ieder geval, die ballon, vloog de heletijd in beeld en verpestte zo de foto. Djano vond dat super grappig. Ik niet. Waarop ik zei: "STOMME BALLON, IK PRIK JE STRAKS ECHT LEK HOOR!" Waardoor Djano super verdrietig werd en moest huilen (haha, die foto heb ik ook, check mijn instagram)! Uiteindelijk is dit onze leukste vakantiekiekje geworden.


Trending op Mamaplaats: 19 jaar en zwanger: hoe vertel je zoiets?


1 jaar geleden

Super leuk! Wij zijn er vorige maand ook nog geweest met ons bijna 2 jarig zoontje. Daarvoor waren mijn vriend en ik elk jaar samen, naar Dubai. Een hele andere vakantie 😂 maar Dubai is inderdaad super leuk voor kinderen!

Haha, dit zal elke moeder herkennen! Altijd zo aanpoten met kinderen op vakantie! Lees graag meer van je. Liefs, Laura