Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Stoppen met kinderopvang?

Na 25 jaar is de vraag naar een kinderopvang sterk gedaald. Uit een onderzoek van BOINK, de belangenvereniging van ouders in de kinderopvang, blijkt dat de bezetting volgend jaar met 8% terugloopt. Ouders zijn nu flink aan het bezuinigen.

Volgens directeur Pico Kuiper van kinderopvang Nederland is er vooral een terugloop in de regio's Drenthe of Amsterdam Zuidoost. In die regio's verdienen de ouders weinig. De terugloop zijn soms in die regio's 10%. Het probleem wordt dan dat in Zuidoost kinderen worden opgevangen in een circuit waar bijna geen Nederlands wordt gesproken. Dit is volgens Gjalt Jellesma van BOINK heel jammer voor de kinderen. De ondernemers maken zich zorgen.

Volgens Monique Schumans van Estro, de grootste onderneming in kinderopvang, is er toch goed nieuws voor ouders. Er is volgens haar meer keuze voor ouders en er wordt meer concurrentie op kwaliteit verwacht. Jellesma denkt daar anders over,zij verwacht er namelijk weinig van. In februari zal het effect van de bezuiniging pas echt te merken zijn en zullen tweeverdieners gemiddeld 200 of 300 euro per maand meer betalen. Hoogopgeleiden ouders redden het nu nog wel, maar ook hun gaan stoppen met het plaatsen van hun kinderen bij een opvang.

Hoe denk jij over het stoppen van kinderopvang?

12 jaar geleden

Nou, ik wil na mijn bevalling (10-03-2011) eindelijk weer gaan werken. Als blijkt dat ik mijn loon (part-time functie) in zijn geheel naar de kinderopvang moet brengen, houd ik mijn dochter ook liever thuis. Dan maar niet werken!