Snap
  • #umcg
  • #kinderIC
  • mcl
  • rsvirus
  • virus
  • #RS-virus
  • virussen

RS: hoe het allemaal begon

Op dit moment dag 4 IC UMCG

Hoe het allemaal is begonnen met Kay.

4-12-23

Kay zijn eerste dag opvang. Hij was niet fit en ik heb dit ook besproken met de leidster. Ze vertelde me als het mijn kind was geweest zou ik de huisarts bellen. Ik heb toen met haar afgesproken dat ik Kay bij haar hield en ik intussen de huisarts zou bellen. 1,5 uur later kon ik terecht en ik heb hem toen ook weer opgehaald. Eenmaal bij de huisarts weer naar huis gestuurd hij had een griepje maar niks ergs maar als hij boven de 38 graden kwam moest ik weer bellen. Uiteindelijk om 16.30 was zijn temperatuur 38.9. Ik de huisartsenpost gebeld om 17.00 (die zijn dan geopend) en ik mocht langs komen. De dokter vertelde mij niks aan de hand hij heeft een griepje.

5-12-23.

Boaz en Danique naar de opvang en Kay en ik samen thuis. Kay wou amper drinken en heeft amper geslapen die nacht. Uiteindelijk lag ie heerlijk te slapen in de wipstoel. Maar op een gegeven moment dronk hij zijn fles leeg dus ik was even heel blij ik dacht hij word weer beter. Maar na een uur zie ik ineens dat hij al zijn voeding eruit laat lopen. Niet kotsen, maar het loopt er gewoon uit. En ik heb direct Hans geappt en vervolgens de huisarts gebeld.

We mochten langskomen de middag. Ik had met Hans afgesproken dat hij mee ging omdat ik mij niet weer wou laten afwimpelen en wou dat de kinderarts naar hem keek. De huisarts wou amper iets doen had ik het idee en vroeg ons wat wil je nou… waarop ik aangeef dat ik naar de kinderarts wil. Dit was goed en ik mocht direct naar de spoed rijden. Wij moesten wel even wachten want het was ontzettend druk. Uiteindelijk waren we aan de beurt, Kay komt aan de plakkers en de kinderarts komt binnen om hem te onderzoeken en binnen 5 min wist ze wat er aan de hand was. Kay heeft RS en hij word nu opgenomen in het mcl. Zo gezegd zo gedaan hij komt aan de zuurstof en hij word nauwlettend in de gaten gehouden. Het vervolg hiervan kun je terug vinden op instagram @mom.of.threekids28 

#rsvirus #umcgroningen #ickinderen #strijder

Lees meer: Piek longontsteking, kinkhoest en RS: wat te doen?

Mamaplaats's avatar
9 maanden geleden

Dankjewel voor het delen❤️

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mom.of.threekids28?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.